Grezzi sobre els hidrants d'EMT a Sant Isidre: "Tenim els butlletins de revisió i estan tots funcionant"

Guardar

incendio-emt
incendio-emt

El president de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, Giuseppe Grezzi, ha assenyalat aquest dijous, després de l'incendi declarat dissabte passat en les cotxeres de la companyia, que els butlletins de revisió dels hidrants d'aquestes instal·lacions indiquen que "estan tots funcionant". Ha dit que "totes les revisions estaven al dia i eren correctes" i ha descartat fer elucubracions, a més d'assegurar que "tots els protocols de l'EMT s'estaven complint".

No obstant això, ha apuntat, preguntat per si tots els hidrants van funcionar des de l'inici del foc, que això és alguna cosa que "diran els informes" que s'estan realitzant després del succés. Després d'això, preguntat per una "acta dels bombers" apuntant eixa circumstància, l'edil ha respost que no sap de quina acta es parla perquè no la té.

"No podem saber el que es diu. Quan la tinguem, podrem fer les valoracions. Encara no s'ha traslladat eixa acta a l'EMT. Llavors, no podem saber què diu", ha insistit. Grezzi s'ha pronunciat així després de presentar al costat de l'alcalde, Joan Ribó, punts de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics en el Cabanyal, preguntat per l'incendi i pel consell d'administració de l'EMT que se celebrarà aquest divendres per a parlar de l'incident.

El president de l'EMT ha manifestat que "des del primer moment" es va dir que en el consell d'administració d'aquest divendres s'anava a comentar el que havia passat en l'incendi de les cotxeres" i ha anunciat que al costat de la documentació ja aportada, es facilitarà "més documentació" que s'està "recaptant aquests dies per part dels tècnics".

"Explicarem tota la cronologia i a posar-nos a la disposició dels consellers --de l'EMT-- per a continuar informant mentre es desenvolupa la investigació pericial policial i pericial de l'assegurança, que es farà càrrec de tots els elements que s'han cremat", ha asseverat el responsable municipal.

Respecte a la causa del foc, ha comentat que "hi ha uns elements que ja són molt clars" i ha exposat que "hi ha un autobús que probablement és l'origen, un autobús dièsel de 19 anys", des del qual l'incendi "va passar ràpidament als altres".

Així mateix, sobre l'expansió de les flames Giuseppe Grezzi ha ressaltat que aquests vehicles compten amb "materials de fibra i de plàstic que són fàcilment inflamables" i ha agregat que hi havia "autobusos de gas" les bombones del qual "van funcionar com a bufador" i "el foc va prendre ràpidament".

El també regidor de Mobilitat Sostenible ha considerat "important" que "tots els protocols de l'EMT s'estaven complint" i que es tenia "totes les revisions passades de tots els elements: del gas, dels hidrants i de tot".

Respecte a per què es fa una investigació policial del succés, Grezzi ha opinat que es voldrà saber si hi ha hagut "certa intencionalitat" en l'ocorregut. "Tampoc hi ha hagut ocasió de parlar amb la policia, crec que en un tema d'aquest tipus igual voldran veure si hi havia certa intencionalitat. Estan fent el peritatge des d'on es va originar", ha exposat.

"Imagine que voldran verificar i aclarir qualsevol hipòtesi que haja estat en l'origen del foc. Quan facen l'informe podrem saber", ha afegit l'edil. Igualment, ha manifestat que l'incendi va ser "una cosa que ha sigut molt aparatosa, molt cridanera" però ha matisat que "després s'ha vist que ha estat molt limitada per l'acció dels tècnics i dels bombers, una acció coordinada".

"La intervenció s'ha fet de manera molt ràpida. És encomiable", ha insistit, alhora que ha valorat també la labor de "els treballadors de l'EMT que van estar llevant cotxes perquè no es contagiara el foc".

Grezzi ha parlat, d'altra banda, del valor dels vehicles sinistrats i ha explicat que es tracta d'"autobusos que ja anaven a ser retirats", el "valor dels quals era molt residual en eixe sentit perquè l'any que ve es retiraven". "Ens hem d'alegrar perquè no ha afectat un material que era nou sinó a un material que era vell", ha asseverat.

"EL QUE PUBLICAVA LA PREMSA"

Pel seu costat, l'alcalde ha indicat, preguntat per les declaracions que va realitzar aquest dimecres en les quals va dir que "la majoria d'hidrants va funcionar" en l'incendi, que la informació que tenia "era concretament el que publicava la premsa". "Per tant, jo no tinc una informació", ha dit, alhora que ha recordat que "el primer" que va dir és que s'estava "esperant l'informe de bombers", que "encara no ha arribat" a l'EMT.

"Jo no tinc informació de si van començar tots --a funcionar-- o tots menys un. És una informació que apareixia en els mitjans i consegüentment la vaig dir. No tinc informació oficial", ha declarat el primer edil aquesta jornada.

A continuació, Grezzi ha precisat que la companyia té "tots els butlletins de revisions" i que "estan tots funcionant", ha assenyalat que "normalment a incendis d'aquest tipus acudeixen moltes cubes i molts sistemes de reforç dels bombers" i ha destacat que "s'havia treballat anteriorment amb els bombers perquè saberen on estaven totes les boques". "Tot estava correcte", ha assegurat.

APARCAMENT

D'altra banda, respecte a si l'EMT preveu adoptar alguna mesura addicional de prevenció en les seues cotxeres per a evitar successos com aquest com separar els autobusos vells o estacionar d'una altra manera, el seu president ha manifestat que "els tècnics estan treballant" i ha indicat que són ells els qui fan "tota l'organització" d'aquests espais "i del material".

"Ens diran quines són les millors estratègies que hem d'anar seguint per a evitar que passe en el futur", ha agregat. Quant a l'aparcament, Grezzi ha explicat que s'ha "analitzat com funcionen els aparcaments en altres cotxeres de tota Espanya" i ha afirmat que "tots --els seus autobusos-- estan aparcats igual", segons ha dit, "un darrere d'uns altres".

Destacats