Gómez assegura que fer una plaça de l'Ajuntament sense trànsit està "parlat i acordat" amb Mobilitat

Guardar

Plaça de l'Ajuntament de València
Plaça de l'Ajuntament de València

La vicealcaldessa de València i edil de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez (PSPV), ha assegurat aquest dimarts que la proposta de fer una plaça de l'Ajuntament "cent per cent" per als vianants, sense trànsit privat i sense pas d'autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), és un plantejament que està "parlat i acordat" amb la Delegació de Mobilitat Sostenible que dirigeix el regidor Giuseppe Grezzi (Compromís).

Gómez, que s'ha pronunciat d'aquesta manera preguntada per eixa qüestió en la roda de premsa oferida per a presentar la Setmana de l'Urbanisme, ha indicat que la iniciativa de comptar amb una plaça totalment per als vianants després de la seua reforma definitiva és una de les idees recollides en el procés de participació ciutadana obert per a abordar eixa actuació.

El consistori aprovarà en un mes les bases del concurs d'idees per a la urbanització integral d'aquest enclavament, una intervenció que donarà pas a la seua reforma definitiva i que preveu convertir-la en un espai "cent per cent per als vianants" sense cap mena de circulació motoritzada atenent l'expressat en aquest procés de participació.

Això suposaria eliminar la circulació d'autobusos i les seues parades i la presència d'altres vehicles. Es planteja "reestudiar" i "reordenar" la mobilitat actual a l'entorn de la plaça, "donar prioritat a la mobilitat per als vianants" i l'"opció de redefinir els itineraris de transport públic que discorren" per aquest enclavament.

"Estava parlat amb la Regidoria de Mobilitat", ha respost la també portaveu socialista a l'Ajuntament preguntada per aquest assumpte.

"Acordem que el concurs d'idees obrira la possibilitat que la plaça de l'Ajuntament fóra cent per cent per als vianants i, per tant, poguérem fer un canvi de línies dins de la ciutat. Estava parlat i estava acordat i en eixe sentit no tinc res més a dir", ha exposat.

Sandra Gómez ha considerat que aqueixa és "una proposta interessant" que també s'ha parlat "amb veïns i veïnes" i "amb comerciants". "Tirarem eixa proposta cap avant, obrint la possibilitat que la plaça siga per als vianants" i "no perquè així ho hàgem decidit arbitràriament des de l'Ajuntament sinó perquè és una de les conclusions del projecte de participació ciutadana", ha manifestat.

"Clarament es va dir i es va establir que com més lliure estiguera de qualsevol mena de trànsit la plaça de l'Ajuntament, moltíssim millor", ha agregat la vicealcaldessa. No obstant això, ha precisat que "encara queda camí per caminar", atés que encara s'està "en l'inici del procés".

PLAÇA DE SANT AGUSTÍ

D'altra banda, preguntada per la conversió en zona de vianants de la plaça de Sant Agustí, la titular de Desenvolupament Urbà ha explicat que en ella "es va fer un procés de conversió en zona de vianants blana per a guanyar tot aqueix espai" i ha apuntat que, "en paral·lel s'està redactant el plec per al projecte de conversió en zona de vianants definitiva, igual que s'ha fet en la plaça de l'Ajuntament".

Arxivat a:

Destacats