Gómez advoca per la col·laboració publicoprivada davant una nova America's Cup

Guardar

La vicealcaldessa de València i portaveu socialista en el consistori, Sandra Gómez, al costat de l'edil d'Esports, Pilar Bernabé, durant un desdejuni informatiu
La vicealcaldessa de València i portaveu socialista en el consistori, Sandra Gómez, al costat de l'edil d'Esports, Pilar Bernabé, durant un desdejuni informatiu

La vicealcaldessa de València i portaveu del PSPV-PSOE al seu ajuntament, Sandra Gómez, ha advocat aquest dijous per la col·laboració publicoprivada per a afrontar a la ciutat una nova edició de l'America's Cup en cas que aquesta competició internacional de vela tornara a disputar-se en ella.

Gómez ha destacat que l'actual Govern central ha assumit el deute contret pel Consorci València 2007 per a adequar les infraestructures necessàries de les dues edicions que s'han celebrat ja en la capital valenciana i ha ressaltat l'"esforç" fet en aquest sentit des de "l'administració pública".

Igualment, ha al·ludit a l'"esforç econòmic" fet per les administracions per a fer front a l'efecte de la pandèmia de la Covid-19 i ha considerat que en aquests moments eixe "esforç" ha d'arribar també "de la mà de la iniciativa privada".

"Aquest govern ja ha pagat una edició de la Copa Amèrica amb la condonació del deute --del Consorci València 2007-- l'any 2021", ha exposat, alhora que ha parlat de l'"esforç tan important" fet. La responsable municipal ha agregat que se suma "a les paraules del president de la CEV --Confederació Empresarial Valenciana--, Salvador Navarro" per a defensar que "en aquesta ocasió ha d'entrar en joc els patrocinadors privats".

La també secretària general del PSPV-PSOE a València i edil de Desenvolupament i Renovació Urbana s'ha pronunciat d'aquesta manera en un desdejuni informatiu oferit després de la seua reincorporació a l'activitat municipal després de la seua baixa per maternitat, preguntada per la iniciativa que planteja la possibilitat que la ciutat siga de nou seu de l'America's Cup i per si hi ha contactes amb els impulsors de la idea.

Sandra Gómez ha exposat que "els contactes hui dia són informals" i ha dit que s'està "esperant que els promotors --la idea va partir del Real Club Nàutic de València-- de la iniciativa presenten un estudi seriós i rigorós".

Després d'això, ha apuntat que li crida l'atenció que el PP, en l'oposició municipal, s'haja posat "de seguida" a "exigir que paguem l'America's Cup". "Ja li hem pagat. Ha sigut el Govern de Sánchez-- el que ha pagat en 2021 la de 2007. És molt fàcil organitzar festes i que després les paguen uns altres", ha censurat en al·lusió a la celebració de la competició internacional en els anys de govern 'popular' a València.

"RECOLZADA PER LA PART PRIVADA"

Per part seua, la regidora d'Esports, la també socialista Pilar Bernabé, ha explicat respecte a la proposta per a acollir una altra vegada aquest esdeveniment esportiu que "ara, el que està en joc és una pugna per a veure qui és l'interlocutor vàlid per al New Zeland", guanyador de l'última edició, "després que Auckland (Nova Zelanda) haja dit que no" a ser seu "perquè havia perdut 90 milions d'euros".

Bernabé, que ha agraït al Nàutic de València l'"esforç" per a fer el seu plantejament, ha agregat que "hi ha evidents problemes perquè no hi ha tantes ciutats interessades" a acollir l'esdeveniment. L'edil ha reiterat que l'Ajuntament de la capital valenciana està "obert" a parlar de "qualsevol esdeveniment que vinga a la ciutat" i que tinga "repercussió positiva", però ha subratllat que "sempre" que la proposta estiga "recolzada per la part privada".

La titular d'Esports ha citat com a "exemple claríssim" la Marató de València, una cita esportiva en la qual la ciutat posa a la disposició de la prova les infraestructures, "que suposen un alt cost", i que compta amb iniciativa privada per a "tirar avant" la cita. Ha precisat que al consistori li costa 100.000 euros i no milions.

Sandra Gómez s'ha referit també a altres propostes per a València plantejades pel PP com ser subseu del Museu Hermitage i ha lamentat l'"absoluta falta de projecte de l'oposició". "Només es posiciona sobre el que altres ciutats no volen. Eixe model de ciutat és el dels descarts. Demostra la falta absoluta d de model", ha censurat, alhora que ha assegurat que la capital valenciana té "model propi", sense necessitat de seguir "el que no volen altres ciutats".

En aquest sentit, ha destacat iniciatives com l'Any Berlanga, amb la gala dels Goya i la promoció del sector audiovisual; l'aposta per la gastronomia, amb esdeveniments com la gala dels Premis Michelín, o la Capitalitat Mundial del Disseny. "Són coses positives que portem i que parlen del que som".

CONSORCI VALÈNCIA 2007

D'altra banda, preguntada per la conversió del Consorci València 2007 en una nova entitat, Pilar Bernabé ha detallat que les administracions estan treballant en un nou model. Ha avançat que l'Ajuntament i la Generalitat treballen "en una nova fórmula en la qual el lògic seria que entrara el port". L'edil ha subratllat que s'està treballant "des de fa molt de temps", també per a dinamitzar la Marina.

Destacats