Giner exigeix a Ribó que es complisquen les mesures anticovid "de manera estricta" en el transport públic

Guardar

emt ep
emt ep

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha exigit a l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que garantisca que les mesures anticovid es compleixen "de manera estricta" en el transport públic.

Giner ha remarcat que el seu grup ha demanat "durant diversos mesos" a l'alcalde que garantisca la seguretat de viatgers i conductors de l'EMT "mitjançant l'augment de la freqüència de línies i obligant a mantindre la distància entre passatgers en les parades i també dins dels vehicles".

L'edil, en un comunicat, ha criticat que "l'única mesura que ha adoptat el consistori en els autobusos és mantenir les finestretes obertes, una cosa efectiva, però insuficient", si es té en compte que "ens trobem immersos en una situació sanitària més que alarmant amb xifres rècord de contagis i de morts a la ciutat de València", ha lamentat.

El portaveu de Cs ha destacat que "les dades revelen que un de cada tres morts per Covid en l'última setmana a Espanya són de la Comunitat Valenciana i l'alcalde de València ha demanat a la població que es confine menys per a anar al treball i al col·legi".

"Nosaltres li exigim a Ribó que garantisca la salut d'aquells que per a anar al treball, al col·legi, institut o universitat es veuen obligats a desplaçar-se en transport públic. Decretar un confinament no depén de Ribó, però garantir la salut de viatgers i conductors sí que és la seua responsabilitat", ha resolt Giner.

Destacats