Giner demana a Ribó més coordinació amb l'àrea metropolitana perquè les mesures siguen idèntiques

Guardar

giner ciudadanos
giner ciudadanos

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha proposat a l'alcalde, Joan Ribó, augmentar la coordinació amb els ajuntaments de l'àrea metropolitana en l'adopció de mesures de prevenció per a frenar l'"alarmant" avanç de la pandèmia de coronavirus.

Giner ha citat en un comunicat municipis confrontants amb el terme municipal de València tancats perimetralment, com Sedaví, Benetússer i Bonrepòs i Mirambell, i altres que han incrementat les restriccions com Mislata o Paterna.

"La crisi sanitària i les seues conseqüències no mesuren ni entenen de bogues ni de termes municipals i s'ha de treballar de manera conjunta per a frenar l'avanç d'aquesta greu xacra. No podem convertir l'àrea metropolitana en un sudoku on cadascun va per lliure i damunt hi ha municipis separats per un carrer", ha declarat Fernando Giner.

Giner ha instat a més el primer edil a "llançar missatges clars a la ciutadania a través d'un comunicat oficial". "Si vol augmentar les restriccions amb un confinament parcial ha de deixar de fer-lo com a consell i demanar-lo oficialment a la Conselleria de Sanitat, perquè en cas contrari es queda en paraules i en una qüestió de màrqueting", ha criticat.

Segons el parer del portaveu municipal de Cs, "estem per a fets, no per a paraules" i ha recordat que municipis confrontants estan tancats perimetralment i "altres han augmentat les restriccions dràsticament". "Cal donar seguretat als ciutadans i intentar evitar-los situacions d'incertesa o angoixants", ha exigit.

Així, ha lamentat que l'alcalde haja fet una crida, a través d'un mitjà de comunicació, "perquè els ciutadans facen un confinament parcial", en al·lusió a unes declaracions d'aquest dimecres a Europa Press en les quals Ribó es mostrava partidari d'aquesta opció, però li ha recordat que a València "viuen més de 800.000 persones" i "existeix una població flotant molt àmplia, la dels qui acudeixen a la ciutat a estudiar, treballar o fer gestions".

El líder de la formació taronja ha recordat que València té terme municipal amb Sedaví i Benetússer, pel sud, i amb Bonrepòs i Mirambell, pel nord. "Uns municipis tancats perimetralment amb dificultats per a controlar-los o amb pocs mitjans. És ací on també València hauria de col·laborar, si no ho està fent ja la Policia Local, perquè són limítrofes els 'pobles' de Horno de Alcedo o La Torre i pel nord Cases de Bárcena i Carpesa", ha detallat Giner.

Sobre aquest assumpte, el portaveu taronja ha incidit en què "aquests són els casos dels tres municipis tancats fins a finals de mes, però altres com Mislata han incrementat molt les mesures i ens separa un carrer d'aquest municipi, amb un important equipament cultural a pocs metres, el Museu d'Història, en el barri d'Arniches, i també es veuen afectats el barri de Campanar i el de Soternes".

Arxivat a:

Destacats