Giner (Cs) exigeix anuncis oficials i no "globus sonda" sobre les Falles per a "no crear més confusió"

Guardar

giner ep
giner ep

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha exigit "no llançar més globus sonda" sobre quan se celebraran les Falles per la pandèmia per a "no crear més confusió" ni perjudici al sector i, per contra, ha reclamat a l'Ajuntament anuncis oficials des de "la transparència" i adoptats amb el consens de tots els agents implicats.

Giner, en roda de premsa, s'ha referit així preguntat per la reunió mantinguda la setmana passada entre Sanitat, Cultura i la taula de seguiment de les Falles, en la qual es va constatar que, a causa de l'evolució de la pandèmia, no serà possible celebrar les festes al març.

Sobre aquest tema, Giner ha recalcat que quan es facen declaracions als mitjans de comunicació han de ser ja "decisions oficials" i "no llançar globus sonda perquè això no crearà més que confusió" i pot acabar com la Cavalcada de Reis de Mags per "totes les indecisions i comentaris" que es van realitzar.

Per contra, ha exigit al regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana que actue amb "molta transparència" i que dialogue amb "tot el sector per a anar de la mà i prendre decisions conjuntes" perquè, ha advertit, "si no és així apareixen els dubtes com què passarà amb els monuments que en aquests moments segueixen emmagatzemats en Fira València o què han de fer els artistes".

En eixe sentit, Giner ha subratllat que, a diferència d'altres festes, les Falles tenen "una idiosincràsia pròpia" que requereix una infraestructura i d'unes inversions, com són els monuments o el magatzematge de pólvora, que necessiten una planificació. "Jo parle amb els col·lectius que entenen les mesura, però volen claredat i saber a què atindre's", ha postil·lat.

Arxivat a:

Destacats