Giner (Cs) demana "transparència" a Ribó en les propostes i la gestió dels fons europeus

Guardar

fernando giner
fernando giner

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha exigit "transparència" a l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, en les propostes i la gestió dels fons europeus Next Generation EU.

Sobre aquest tema, Giner ha defensat que els projectes que opten als fons europeus de recuperació "s'haurien d'elaborar i planificar amb la participació dels tècnics i de tota la societat", ha indicat Cs en un comunicat.

"Portem des d'agost insistint a l'alcalde que asseguera a la societat civil, a l'oposició i als tècnics per a preparar un paquet de projectes finançables pels fons Next Generation EU", ha insistit Giner, qui ha remarcat que al setembre es va aprovar una moció de Cs en el ple que abordava eixe tema i ha lamentat que, "hui dia, només coneixem dues propostes sense concretar a través de notícies en els mitjans de comunicació".

Sobre aquest assumpte, el portaveu de Cs ha subratllat que el pròxim 30 d'abril de 2021 finalitza el termini atorgat per la UE als països membres per a presentar els seus plans nacionals de recuperació i resiliència i "ens temem que València presentarà unilateralment projectes fruit de les quotes de poder del govern".

"En data de hui, l'Ajuntament de València no ha comunicat cap paquet de projectes per a ser inclosos en aquest pla i optar als fons Next Generation ni ha dit qui participa en l'elaboració", ha alertat.

"Des de desembre altres ajuntaments homòlegs estan entregant projectes que ja són públics, com és el cas de Sevilla amb 90 iniciatives valorades en 1.400 milions, Màlaga amb 67 projectes de 1.931 milions o Saragossa amb 24 propostes de 883 milions", ha asseverat.

Finalment, Giner ha anunciat que Cs exigirà a Ribó en la Comissió d'Hisenda de març que done compte a l'inici de cada Ple municipal de l'estat de selecció, tramitació, gestió i execució de cadascun dels projectes de fons europeus Next Generation EU.

Destacats