Galiana destina una subvenció a la reforma del mercat de Jesús

Guardar

plac%cc%a7a_de_jesus_valencia
plac%cc%a7a_de_jesus_valencia

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha explicat que l'Ajuntament de València ha rebut una subvenció de la Conselleria d'Economia Sostenible de 18.130 euros en matèria de comerç, consum i artesania i que es destinarà íntegrament a sufragar la «necessària reforma del mercat de Jesús». El consistori ha mamprés diversos treballs de millora de l'edifici, com ara la neteja i pintat dels elements exteriors i de tot l'interior.

Segons Galiana, s'han substituït les peces que delimiten el mercat en l'exterior i s'han recol·locat les peces de gres que faltaven en la façana. A més, s'han instal·lat noves baranes, s'ha reformat la zona del mercat on hi ha la compactadora de cartó i la màquina de gel i s'ha retirat la màquina compactadora en desús, una operació que ha comportat certa dificultat a causa del tonatge de l'aparell. S'ha posat una peanya metàl·lica a la màquina de producció de gel per poder elevar-la. D'altra banda, s'ha renovat el paviment del mercat i s'han pintat les parets i els sostres. També s'han canviat les lluminàries en mal estat.

«Un aspecte que teníem molt clar, des de la regidoria, és que el mercat de Jesús necessitava una sèrie de treballs per millorar les seues instal·lacions. Per això la regidoria va posar en marxa la intervenció i la va sufragar amb el seu pressupost. Ara, gràcies a aquesta ajuda autonòmica, podem sufragar aquesta actuació alhora que alliberem recursos de la regidoria per a noves accions en els mercats municipals de la ciutat», ha explicat l'edil.

Amb una arquitectura avantguardista, situat prop del centre de la ciutat i perfectament comunicat, el mercat de Jesús ofereix als veïns i veïnes tot el producte fresc i la garantia que ofereixen els mercats municipals de València. L'edifici de l'actual mercat és fruit de la remodelació i condicionament que es va dur a terme l'any 1993.

Galiana ha destacat «l'ambiciós pla de recuperació i reforma de mercats municipals iniciat des del començament del mandat per part de la Regidoria de Comerç, sent el màxim exponent el projecte del mercat del Grau, el més antic de la ciutat, amb un pressupost a càrrec del pla confiança de 2,4 milions d'euros, els quals farà aquest espai més verd i completament renovat».

Arxivat a:

Destacats