Fotur sacrificarà la Setmana Santa, si és necessari, per a salvar l'estiu

La Federació de l'Oci i el Turisme es reunirà demà amb Sanitat per a revisar les actuals restriccions

Guardar

terrazas
terrazas

Després de més d'un mes amb els bars i restaurants tancats a causa de les restriccions per la situació sanitària, la setmana passada van poder tornar a obrir amb aforament limitat aquells establiments que comptaven amb terrassa. Si bé des del sector es reclamava obrir també els interiors, aquesta postura ha canviat. La nova proposta de la Federació de l'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i indústries Afins de la Comunitat Valenciana (Fotur) inclou no reobrir l'interior dels locals fins que la situació epidemiològica millore i, si és necessari, sacrificar els dies de Setmana Santa per a salvar l'estiu.

Fotur presentarà aquesta proposta el dimarts en la reunió que té prevista amb la Conselleria de Sanitat Universal per a revisar les restriccions. Segons ha informat À Punt, els representants del sector turístic i l'oci no demanaran, de moment, que s'amplie la quantitat de persones per taula, actualment de quatre persones. No obstant això, sí que plantejaran que s'amplie l'aforament de les terrasses al cent per cent i poder obrir fins a les 8 de la vesprada, com el comerç.

La temporada estival significa per a molts establiments posar en joc la seua continuïtat, és a dir, per a molts d'ells és de vital importància aquesta època de l'any. És per això que la Federació de l'Oci i el Turisme està disposada a sacrificar els dies de Setmana Santa per a assegurar-se l'estiu. En la reunió amb Sanitat, Fotur vol projectar la imatge d'hotels, bars i restaurants com a espais segurs. Per a això, reclamaran que es considere a tot el personal d'hostaleria com a prioritari en la vacunació.

El sector demanarà al Consell que promoga una campanya d'educació i conscienciació dirigida a la clientela que incompleix les normes a les terrasses, com el respecte de l'ús de la mascareta obligatòria en les taules, ja que s'ha detectat un elevat grau d'incompliment des que reobriren. A més, Fotur podria demanar que es recuperen els festivals de música de cara al mes de maig, incloent-hi mesures com a tests ràpids, entrada per torns, espais bambolla o presència de personal sanitari, entre altres.

Aquest mateix dimarts, Sanitat es reunirà també amb el sector de l'esport, que insistirà en la reobertura de gimnasos i centres d'entrenament, tancats des del 21 de gener.

Destacats