Finalitzen les obres de l'obertura (provisional) entre el Jardí Botànic i Fernando el Catòlic

Borja Sanjuán explica que "aquesta obra dóna continuïtat al tram del recorregut per a vianants ja existent"

Guardar

planos apertura botánico
planos apertura botánico

Les obres de la nova obertura entre els carrers Beat Gaspar Bono i la Gran Via Ferran el Catòlic número 80 ja han finalitzat. Ho ha anunciat el regidor Borja Sanjuán, en representació de la regidora de Desenvolupament Urbà Sandra Gómez, en explicar que "esta obra dóna continuïtat al tram de recorregut per a vianants ja existent i uneix els dos carrers connectant amb el Jardí de les Hespèrides en l'entorn del Jardí Botànic".

Les accions ja finalitzades permeten ampliar el recorregut per a vianants entre els carrers Beat Bono i la Gran Via Ferran el Catòlic que abans finalitzava en una de les entrades de l'Esglèsia dels Jesuïtes en un carrer sense eixida (on s'acumulaven enderrocs).

Les labors s'han basat en l'obertura i continuació del carrer preexistent per l'antic solar de Jesuïtes. El tancament de la parcel·la resultant ha consistit en l'execució d'un muret de formigó armat sobre el qual s'ha disposat una tanca metàl·lica de 2,25 m d'altura. Esta tanca és del mateix model que la situada al jardí de les Hespérides donant continuïtat estètica al recorregut.

El projecte prolonga este carrer per als vianants per a realitzar el recorregut complet entre els dos carrers paral·lels (Gaspar Beat Bono i Gran Via) i per això part de l'accés discorre pel contigu solar propietat també de l'ordre eclesiàstica. S'ha ampliat també la vorera existent en esta zona de la Gran Via per a dotar-la d'una major amplitud i accessibilitat.

A més en esta zona d'actuació, que es troba dins del Pla de protecció dels entorns dels BBIICC-Jardí Botànic de la Universitat de València, existeixen uns paviments tipus Nolla. Este paviment té un especial interés arqueològic i històric pel qual, per a garantir la seua conservació i no afecció, s'ha disposat un geotèxtil sobre este, i una capa d'arena groga (de 5 cm) que marca la seua presència.

En la redacció del projecte s'ha tingut en compte la "Guia per a introduir aspectes mediambientals en els projectes d'urbanització de Ciutat Vella" elaborada pel servei de Gestió Centre Històric. Aquestes accions aportaran l'ús íntegre per als vianants del carrer, que preserva la qualitat de l'aire i els nivells de soroll, millora del sistema de recollida d'aigües pluvials i dels escocells existents preservant el paviment tipus Nolla de la zona. S'ha arreglat també la il·luminació instal·lant lluminàries amb led per a major eficiència energètica

Estes intervencions milloren l'accessibilitat i qualitat ambiental al voltant del Jardí de les Hespèrides, Botànic i del futur jardí municipal que s'ubicarà en el solar dels Jesuïtes de València, el qual s'anomenarà Jardí Trini Simó en homenatge a la historiadora de l'art, activista veïnal i filla predilecta de la ciutat.

Destacats