Finalitza la peatonalització de la plaça Sant Sebastià

Guardar

plaza- Sant- Sebastià
plaza- Sant- Sebastià

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat la finalització dels treballs de conversió en zona de vianants de la plaça Sant Sebastià i part del carrer Doctor Peset Cervera, situades totes dues en el barri del Botànic.

"Este és un pas més per a convertir a València en ciutat de places, per a recuperar espai públic per al gaudi de la ciutadania millorant la qualitat de vida, i potenciant els recorreguts a peu d'una manera segura i agradable. Es tracta, al cap i a la fi, d'humanitzar la ciutat, posant a les persones com a prioritat", ha assenyalat Gómez.

Després de tres mesos de treball, ha explicat, ja està oberta al públic la nova plaça per als vianants de Sant Sebastià, la qual compta amb una zona de jocs infantils i una font abeurador. "La plaça ja comptava amb mobiliari urbà i arbratge abans de l'inici de les obres. No obstant això, tant els materials (papereres i bancs) com l'entorn requerien tasques urgents de manteniment i renovació", ha detallat i ha indicat que en una "situació similar a la que es trobaven les estretes voreres del carrer adjacent dr. Peset Cervera".

Per això, Sandra Gómez ha assenyalat que la "necessària reurbanització" d'aquesta zona ha consistit en "la conversió en zona de vianants per complet de la plaça i del primer tram del carrer". D'una banda, ha precisat que s'ha procedit a "la total renovació del paviment que recobria la plaça, de manera que aquest entorn compta ara amb un nou paviment de rajoles de pedra natural".

Així mateix, ha ressaltat que s'han "millorat els guals per als vianants que connecten amb els carrers Borrull i Quart, les calçades dels quals han tornat a ser asfaltades". En la mateixa línia, ha explicat que el mobiliari urbà "també ha patit significatives millores, ja que s'ha instal·lat una nova zona de jocs infantils, i al costat d'ella una font abeurador, bancs accessibles de fosa i fusta, sis noves papereres i huit aparcabicis que es troben en el tram per als vianants del carrer Doctor Peset Cervera".

Finalment, ha indicat que les obres ha finalitzat amb el soterrament de la línia elèctrica que envolta la plaça, que ha permés la col·locació d'un nou fanal, la instal·lació de huit escocells (sis rectangulars i dues circulars) amb la seua corresponent xarxa de reg, i l'assentament d'un nou col·lector al costat de la façana oposada a l'església per a facilitar l'evacuació d'aigües.

Destacats