FGV inicia la formació de 120 auxiliars COVID-19 que informaran sobre el control d'aforament i les mesures adoptades en Metrovalencia

Guardar

auxiliares-metrovalencia
auxiliares-metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat la formació de 120 auxiliars COVID-19 que han sigut contractats per a informar a partir de la setmana vinent a les persones usuàries de Metrovalencia i TRAM d'Alacant sobre el control d'aforament als trens i tramvies i les mesures de prevenció adoptades en el transport públic enfront de la pandèmia.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que "aquesta mesura per a potenciar la seguretat se suma a les que la Generalitat ha posat en marxa des de l'inici de la pandèmia per a adaptar-se a les noves necessitats de les persones usuàries, seguint en tot moment les indicacions i recomanacions de les autoritats competents".

Els primers a participar en els cursos, que es desenvoluparan de dilluns a divendres, seran els caps i caps d'equip, que, al seu torn, formaran als integrants dels seus respectius grups, els qui hauran de desembolicar-se amb naturalitat en castellà i valencià. A més, els caps d'equips hauran d'expressar-se amb fluïdesa en anglés.

El o la cap d'equip i el supervisor o supervisora COVID-19 haurà d'adquirir coneixements bàsics de la xarxa d'FGV, així com de les instal·lacions en les quals hauran de treballar.

Entre aquestes instal·lacions es destaca les unitats de tren i tramvia i les estacions subterrànies i de superfície, la manera d'obrir les portes dels trens, la capacitat de cada vehicle, la distància a guardar dins d'un vehicle, en un vestíbul, en una andana, les mesures preventives per a prestar servei, les línies de validació de les estacions subterrànies, les pantalles de control d'aforament, la forma en la qual funciona el control d'aforament i com controlar l'aforament de manera manual.

A més, es formaran en actitud i atenció al client, segons els criteris recollits en el Llibre blanc d'Atenció al Client d'FGV. Els coneixements generals sobre les xarxes de Metrovalencia i TRAM d'Alacant consistiran a saber interpretar el mapa de cada xarxa, les destinacions als quals pot dirigir-se, així com les estacions d'enllaç que s'han d'utilitzar per a poder desplaçar-se de la manera més ràpida i còmoda.

També aprendran a explicar tota la informació que contenen les pàgines web de Metrovalencia i TRAM d'Alacant, així com els plans d'autoprotecció de l'empresa pública.

Funcions a desenvolupar

Els i les 120 auxiliars COVID-19, que aniran identificats amb jupetins grocs, es distribuiran en diferents torns i horaris per les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant per a recordar als viatgers i viatgeres les diferents mesures de prevenció enfront de la pandèmia que s'han de respectar en les instal·lacions d'FGV, així com les distàncies de seguretat interpersonals.

A més, serviran de suport a les pantalles informatives situades en les estacions més cèntriques de Metrovalencia en les quals es divulga el nivell d'ocupació dels pròxims trens i substituiran a aquestes en aquelles estacions o parades que no disposen d'aquest suport.

Entre les funcions dels i les auxiliars COVID-19 també estarà dirigint a les persones usuàries per l'interior de les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant per al bon compliment de les mesures sanitàries establides enfront de la pandèmia.

La ubicació dels i les auxiliars, així com els seus torns i horaris, serà flexible i podrà ser modificada, segons les necessitats que a cada moment requerisca la prestació del servei.

En principi, el nou personal prestarà el seu servei de manera presencial en estacions on, durant les diferents hores del dia, es preveu un volum elevat de persones i es recomanarà quan no es puga realitzar l'accés a trens, tramvies i estacions de les xarxes de Metrovalencia i TRAM d'Alacant, a causa d'un excés d'aforament.

Al seu torn, realitzaran la labor de facilitar gel hidroalcohòlic als clients i clientes, tant a l'entrada com a l'eixida de les instal·lacions, i recordaran a totes les persones l'obligatorietat de portar la mascareta cobrint nas i boca, ajudant així al correcte compliment de les normes preventives adoptades.

Destacats