Ferrocarrils de la Generalitat explica als alcaldes les obres de modernització del tram Calp-Dénia i la millora de freqüència de pas dels trens i autobusos de la Línia 9

Guardar

IMG_6765
IMG_6765

El director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Àngel García de la Bandera, ha mantingut una reunió amb els alcaldes i representants municipals de les localitats de Dénia, Gata de Gorgos, Teulada, Benissa i Calp per a informar-los de les actuacions previstes en el tram Calp-Dénia de la Línia 9 del TRAM d'Alacant, així com les millores de freqüència de pas que s'establiran. García de la Bandera ha anunciat que "FGV té previst modificar en els pròxims dies la freqüència de pas de trens en tota la Línia 9, al passar de 75 minuts a 60, i així oferir un tren cada hora en el tram Benidorm-Calp i un autobús cada hora entre Calp i Dénia".

El Consell d'Administració de FGV va acordar dimecres suspendre temporalment el servici ferroviari en este tram, fins que finalitzen les obres de modernització i condicionament previstes per part de l'empresa pública. García de la Bandera hi ha assenyalat que "s'ha pres la decisió de suspendre la circulació en el tram Calp-Dénia perquè el nivell d'exigència del nou Govern valencià i de l'empresa pública ha augmentat i es considera que este tram necessita millorar per a adaptar-se a la qualitat del servici que s'estava oferint en la resta de la xarxa ferroviària autonòmica, per la qual cosa nostre compromís és continuar invertint i modernitzar este tram perquè reunisca els estàndards de confort i qualitat amb què treballem".

"La falta d'inversions que ha patit la línia durant més de 20 anys ha provocat un deteriorament de les infraestructures que obliga a realitzar una sèrie d'actuacions que l'actual Govern de la Generalitat ja ha iniciat enguany, amb una inversió de més de 15 milions d'euros en la modernització del tram Altea-Calp", ha destacat el director gerent de FGV.

El director gerent ha manifestat que "fins que finalitzen els treballs de renovació de via i infraestructura així com la instal·lació del Bloqueig Automàtic i ATP (Protecció Automàtica de Trens) entre Calp i Dénia, es mantindrà tancada la línia i s'habilitaran autobusos alternatius per a fer este recorregut".

Els autobusos han començat este dijous a funcionar amb parada en les mateixes estacions o en punts pròxims i amb l'horari de pas actual. D'esta manera els vehicles realitzen parada en la mateixa estació de Calp; a Benissa, en l'Avinguda del País Valencià; en l'estació de Teulada; en Gata de Gorgos, en la parada d'autobús d'Alsa; La Xara, en l'Avinguda del Mar, 37; en el baixador d'Alqueries; i en l'estació de Dénia. No obstant això, d'ací a poc temps es millorarà la freqüència de pas en este servici, tal com ha anunciat García de la Bandera.

Arxivat a:

Destacats