Èxit en la prova de bioclimatització als col·legis

Guardar

CEIP -Humanista- Mariner
CEIP -Humanista- Mariner

El Centre d'Educació Infantil i Primària Humanista Mariner, del barri de Safranar de València, ha sigut el primer col·legi públic de la Comunitat Valenciana on s'ha testat la bioclimatització sostenible, una tecnologia basada en el refredament de l'aire gràcies a l'evaporació de l'aigua. El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de l'Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha explicat que l'estudi pilot impulsat pel consistori ha obtingut un resultat satisfactori.

Les proves, realitzades durant els tres darrers mesos del darrer període lectiu per poder testar la bioclimatització sostenible durant dies calorosos i avaluar el seu rendiment monitorant la temperatura, la humitat i la qualitat de l'aire, s'han saldat amb una reducció mitjana de 6,4 ºC els dies amb condicions més desfavorables, un augment d'humitat del 22%, així com una renovació de la ventilació i neteja de l'aire total de l'aula de 12 minuts.

"Són resultats molt satisfactoris, amb una sensació que recorda a la brisa de la mar, segons ens ha explicat la directora del centre, i amb un confort ambiental i una qualitat de l'aire que tenen un impacte positiu en el rendiment acadèmic i en la salut de l'alumnat", ha afirmat Ramon, qui ha destacat que els paràmetres ambientals positius han anat acompanyats per unes dades positives també en les enquestes de satisfacció efectuades a alumnat i professorat. La desaparició de símptomes com ara irritació, falta d'atenció o maldecaps també han anat desapareixent.

La bioclimatització, amb un cost de 3.225 € per aula, s'ha dut a terme amb un ecoclimatitzador evaporatiu d'última generació que permet la renovació automàtica de l'aire i un rendiment màxim per la seua tecnologia avançada. Es tracta d'un sistema de refrigeració respectuós amb el medi ambient i les polítiques de transició energètica, donat que només necessita l'energia d'un ventilador.

Arxivat a:

Destacats