Europa ajuda a millorar la mobilitat sostenible de la Comunitat Valenciana

En 2020 aquesta àrea ha gestionat 24 milions d’euros dels Fons FEDER

Guardar

Obras metro linea 10
Obras metro linea 10

La Comunitat Valenciana ha rebut aquest any 2020 un total de 24 milions d'euros provinents d'Europa, concretament dels Fons FEDER, per a millorar la mobilitat sostenible del territori. D'aquesta inversió una gran part s'ha destinat a finançar el projecte de construcció del conjunt de la línia 10 de Metrovalencia. Aquesta iniciativa està cofinançada per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Comunitat Valenciana 2014-2020, la qual cosa ha suposat una aportació europea de 20 milions d'euros, d'una inversió total de 50 milions d'euros.

Arcadi España ha destacat "la importància i necessitat de comptar amb el suport d'Europa a través de l'arribada de fons europeus, per a continuar impulsant actuacions tan essencials com la futura L10 de Metrovalencia"

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat "la importància i necessitat de comptar amb el suport d'Europa a través de l'arribada de fons europeus, per a continuar impulsant actuacions tan essencials com la futura L10 de Metrovalencia", i ha reiterat que des de la Conselleria "es continuarà treballant en la cerca de finançament europeu, especialment en projectes de mobilitat sostenible".

A la província d'Alacant, l'electrificació del tram Benidorm-Benidorm Intermodal de la Línia-9 del Tram d'Alacant (Benidorm-Dénia), que té un pressupost de 3.156.932 euros, s'inclou en aquest programa europeu que ascendeix a 1.184.870 euros, així com la remodelació del Passeig Marítim Gómiz de la capital alacantina.

PROTEGIR EL MEDI AMBIENT

Així mateix, a través de la Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, s'estan gestionant tota una sèrie d'actuacions que, amb l'objectiu de "Conservar i protegir el medi ambient i promoure l'eficiència dels recursos", estan incloses també en el programa operatiu "Comunitat Valenciana FEDER 2014-20 PO", cofinançat pel Fons FEDER en el marc de l'objectiu d'inversió per al creixement i l'ocupació.

Aquestes actuacions de mobilitat sostenible han obtingut una subvenció europea de 2.982.175 euros d'una inversió prevista de la Generalitat de 6.420.710 euros, la qual cosa representa una aportació europea del 46,45% del total pressupostat.

S'aposta per actuacions dirigides a facilitar la utilització racional del territori, a personalitzar amb infraestructures que donen valor als actius paisatgístics, culturals i visuals, i a connectar itineraris per als vianants i carril bici entre pobles i ciutats

Entre aquestes accions, destaca l'itinerari ciclopeatonal Prat de Cabanes-Torreblanca; la nova via de ciclovianants de l'Horta Sud a València des de la CV-400; l'itinerari ciclista i l'andana per als vianants a la Pobla de Farnals, l'Anell Verd Metropolità de València en el tram sud, oest i nord; l'adequació de la Canyada Real de Sant Joan i del Cordell del Prat a Requena; actuacions en la Via Xurra; la passarel·la sobre la V-21 a Massalfassar; la passarel·la en el Camí Casablanca a la Pobla de Vallbona; diferents trams de la Via Verda de Ojos Negros, i l'itinerari ciclopeatonal al costat del desdoblament de la CV-865 Elx-Santa Pola.

En definitiva, es tracta d'actuacions dirigides a facilitar la utilització racional del territori, a personalitzar amb infraestructures que donen valor als actius paisatgístics, culturals i visuals, i a connectar itineraris per als vianants i carril bici entre pobles i ciutats.

A més es tracta d'impulsar noves fórmules de mobilitat, que fusionen l'ús sostenible del territori amb activitats lúdiques amb un fort potencial de desenvolupament turístic, en el qual cal destacar la trajectòria creixent del turisme d'interior i de medi rural. Igualment, es potencia la generació de nous nínxols d'ocupació basats en la conservació i gestió del patrimoni natural i cultural annex, que poden obtenir-se com a retorn de l'explotació i manteniment d'aquestes infraestructures verdes.

LA GESTIÓ AUTONÒMICA S'ACOSTA Al 10%

La Comunitat Valenciana rebrà al voltant de 414 milions de fons europeus en 2021, la qual cosa representa el 9,7% dels fons ja distribuïts, i s'acosta al 10% que va reclamar fa unes setmanes el president Ximo Puig per a gestionar-los.

Estan pendents de preassignar territorialment 14.450 milions d'euros dels fons React i Next Generation UE

Aquesta xifra respon als 18.793 milions que seran gestionats per les regions en 2021, ja que el Govern estatal ha distribuït de manera estimativa 2.873 milions (216 per a la Comunitat Valenciana) de polítiques mediambientals del Ministeri de Transició Ecològica i 1.380 milions (162 per a la Comunitat Valenciana) de polítiques d'habitatge del Ministeri de Transports. En aquesta estimació se situen per davant del territori valencià autonomies com Andalusia (702 milions d'euros), Catalunya (596 milions d'euros) o la Comunitat de Madrid (461 milions d'euros).

Estan pendents de preasignar territorialment 14.450 milions d'euros dels fons React i Next Generation UE que seran gestionats per les comunitats autònomes, amb el que la xifra final de la inversió anirà augmentant a mesura que el Govern vaja concretant aquestes partides.

Arxivat a:

Destacats