Esportistes i passejants tornen als parcs de València en el primer dia d'eixides per franja horària

Guardar

paseos-valencia
paseos-valencia

Els carrers i zones verdes de la ciutat de València han tornat a acollir durant la matinada d'aquest dissabte activitats esportives i passejos i han rebut a ciclistes, corredors i passejants per primera vegada des que es va decretar l'estat d'alarma per coronavirus.

Els espanyols poden eixir de casa des d'aquest dissabte a passejar i fer exercici a l'aire lliure per franges horàries i els majors de 14 anys han sigut els primers a estrenar aquesta mesura d'alleujament del confinament en repuntar el dia, de 6.00 a 10.00 hores.

El llit del riu ha sigut un dels enclavaments favorits a l'hora de reprendre l'activitat i ha registrat una bona afluència de persones, la majoria d'elles sense utilitzar màscara, caminant i corrent en l'exterior per primera vegada en setmanes.

Agents de la Policia Nacional i la Policia Local han controlat el compliment de les normes, a galop, amb moto i amb cotxe. Han vetlat perquè la gent no ocupara el mobiliari urbà i no es formaren aglomeracions.

Després d'una matinada de passejos i exercici, vora les 10 hores el riu ha tornat a recuperar a poc a poc la imatge buida que li ha caracteritzat durant el confinament, mentre la policia demanava als més ressagats que tornaren a casa.

Després d'aquests passejos i l'exercici físic ha arribat el torn dels passejos per a majors de 70 anys i dependents, de 10.00 a 12.00 hores i de 19.00 a 20.00 hores. Els segueixen els xiquets, acompanyats d'un progenitor, que portaran els seus jocs als carrers de 12.00 a 19.00 hores. Els majors de 14 que no han eixit fer exercici o caminar tindran una nova oportunitat de 20 a 23 hores.

Cal recordar que el Govern permet eixir a fer esport de manera individual i passejar amb una altra persona amb la qual es convisca una vegada al dia. L'esport a l'aire lliure haurà de realitzar-se en el mateix municipi de residència, mentre que en el cas dels passejos no podrà un allunyar-se a més d'un quilòmetre de distància del seu domicili.

Destacats