"És una forma de contribuir a reafirmar allò que fórem, que sóm i que volem ser"

La II Trobada de Folklore aposta per la màxima participació de totes les vessants del folklore valencià

Guardar

xavi-rius-rueda-de-prensa-trobada-de-folklore
xavi-rius-rueda-de-prensa-trobada-de-folklore

"Hui fa 310 anys que en Almansa es va produïr el fet que va esdevindre la pèrdua dels nostres drets, i té relació amb la tradició i el folklore perquè es tracta, en definitiva, de reafirmar allò que forem, allò que sóm i allò que volem ser". Així presentava aquest matí el diputat de Cultura, Xavier Rius, la Trobada de Folklore 2017. Aquesta segona edició de folklore presenta més llocs d'actuació per què puguen tindre lloc diferents expressions artístiques i activitats culturals a l'hora. Concretament, la Trobada d'enguany compta amb corals, orquestres de pols i pua, grups de tabal i dolçaina i de dances amb rondalles, a més d'una programació de jocs tradicionals, tallers i presentacions literàries referents al folklore valencià.

Les actuacions es repartiran entre les comarques de la Costera, el Camp de Túria, la Ribera Baixa, la Safor i València, d'aquestes quatre primeres concretament a Vallés, Bétera, Tavernes de la Valldigna i Corbera. Aquesta descentralització de la ciutat de València respón al desig de facilitar l'assistència a totes les persones possibles i, per tant, en més llocs.

València Extra s'ha interessat per la participació que s'espera enguany, atés la gran i inesperada acollida que va tindre l'anterior edició. El diputat de Cultura ha manifestat que "la repercusió dels diferents mitjans de comunicació que s'han interessat al llarg d'aquesta setmana, més la resposta de les diferents federacions i dels ajuntaments, la veritat és que ens diu que açò va a més, a molt més".

Hui s'inaugura la II Trobada de Folklore amb els alumnes de dolçaina del Conservatori José Iturbi de València i, tal com ha apuntat Rius, "el cap de setmana estarà ple" de forma que qualsevol persona puga "trobar a València una ocasió fenomenal per passejar la ciutat i trobar distintes manifestacions dels distints aspectes que abarca el folklore".

El responsable de l'àrea de Cultura de la Diputació ha destacat el caràcter popular, necessari, d'aquests actes. "Sempre he defensat i continuaré defensant davant de tots els grups que la música i el ball tradicional han nascut en el poble, han nascut en el carrer, i si volem que es recupere i recupere els nivells que tenia fa uns anys, ha d'estar al carrer" de forma que la gent que vaja caminant per València "va a anar trobant-se actuacions, descobriràn, i a partir del coneixement podran apreciar que és interessant en un moment determinat anar a veure a un determinat dolçainer o a un determinat grup de dansa que fa un espectacle en un recinte tancat", ja que, tal com ha conclós el diputat, "per a tindre ganes d'entrar en eixe recinte tancat abans ha de conéixer-lo, i què millor forma" que amb aquesta Trobada de Folklore 2017.

Destacats