Es promociona València com a seu de congressos i convencions

Guardar

Valencia
Valencia

La marca València Convention Bureau inicia una nova etapa col·laborativa en la qual comptarà amb la participació de totes les seus, empreses i institucions involucrades i amb un sistema de gestió propi i especialitzat que permetrà incrementar els recursos destinats a promocionar València com a seu de congressos i convencions, una activitat que suposa ja el 25 % de l’impacte econòmic del turisme en la nostra ciutat. Joan Calabuig, regidor de Turisme i president de la Fundació València Turisme, ha presentat al costat d’Antonio Bernabé, director de València Turisme, un ambiciós projecte que compta amb la plena implicació del Palau de Congressos, Fira València, Ciutat de les Arts i les Ciències, Unió Hotelera i representants d’altres organitzacions d’hotels.

A més de permetre augmentar els recursos per a promocionar València com a ciutat de congressos i convencions, el nou model, que compta amb el suport de tots els que tenen alguna cosa a veure amb esta forma de turisme, “farà més accessible l’oferta al públic específic”, segons ha manifestat Joan Calabuig als mitjans de comunicació i en presència de representants de tots els agents implicats en l’organització d’un tipus d’esdeveniments en els quals “el participant fa una despesa més elevada que la resta dels qui ens visiten, i es convertix sovint en un turista prescriptor que, a més, pot tornar a la ciutat amb una perspectiva diferent”.

La nova etapa de València Convention Bureau es caracteritza “per una major autonomia, per ser més participativa i amb més protagonisme empresarial. Per primera vegada treballarem tots junts, amb gestió pròpia i increment dels recursos, i així seguim avançant en els objectius que ens marquem de millorar la col·laboració entre les administracions per a treballar en un projecte comú i avançar en l’articulació de productes per a desenvolupar-los de forma més segmentada i implicar tot el sector”.

Calabuig s’ha referit a la posada en marxa recent del programa Film Office, “i ja estem avançant en altres programes centrats en creuers, esports, cultura i excel·lència”, abans de recalcar que “el turisme de reunions, congressos i incentius és bàsic en l’estratègia turística de la ciutat”, pel seu impacte i per registrar una despesa mitjana més alta que la vacacional. Ha facilitat dades relatives a la millora de València en la captació de reunions i congressos, segons les quals en el rànquing europeu de l’Associació Internacional de Congressos ha pujat 5 llocs i se situa en el lloc 39, mentre que en l’internacional la pujada és de 6 llocs i es col·loca en el lloc 76. Estes posicions serien la 14 i la 32 si n’excloem les ciutats que són capitals de nació. Si atenem la classificació de la Unió d’Associacions Internacionals (UIA), València escala 10 i 18 llocs, respectivament.

POTENCIAL DE CREIXEMENT

Encara que les dades són bones, Calabuig ha assenyalat que “València té encara un important potencial de creixement” en este segment, que ara rep un impuls que suposa “contribuir de manera decisiva a millorar de forma conjunta la gestió de l’oferta de la ciutat i a incrementar els recursos i les sinergies en l’estratègia de promoció i comercialització, obtenint majors retorns per a la ciutat i incrementant els moviments turístics en un segment clau”.

En opinió de Calabuig, “hi ha un treball que s’ha iniciat amb una estratègia definida i compartida per a millorar a poc a poc la posició de la ciutat per a captar congressos, convencions i reunions d’incentius”. El responsable del turisme municipal ha afirmat que València és una ciutat que sorprén per moltes coses, també per la seua accessibilitat, un dels aspectes desenvolupats en la campanya promocional de la qual ha informat amb detall Antonio Bernabé, director de la Fundació València Turisme.

És un nou model que afecta tot el que té a veure amb convencions i congressos, que o ho fem units i col·laborant o resulta infinitament més difícil”. Igual que Calabuig, ha destacat l’aspecte col·laboratiu i participatiu de tot el sector per a desenvolupar un “producte autònom, amb molt de protagonisme empresarial, amb un model de negoci viable a curt i mitjà termini i nous suports”.

A continuació s’ha presentat la campanya de promoció “València, meet surprise. Where the unexpected makes the difference” (“València, una ciutat que sorprén. On l’inesperat marca la diferència”) i els suports visuals que l’acompanyen, “sustentats en els principals atributs de la ciutat per a atraure congressos”, a més d’un PowerPoint que acompanya esta informació. En estos cartells es destaquen aspectes com la gastronomia única, la cultura vibrant, l’actitud verda i sostenible, els plaers propis del Mediterrani, la facilitat d’accessos, la bona relació qualitat-preu, la seguretat, l’atractiu de la vida nocturna o els “impressionants” contrastos que oferix València.

Finalment, Calabuig ha destacat que este nou programa d’impuls de València Convention Bureau està dins del canvi de concepte de la polìtica turística municipal, “en què la ciutat queda vincualda a un deteminat producte, amb la intenció d’oferir-lo o promocionar-lo de forma més participativa, més col·laborativa, més professional, més especialitzada i amb més protagonisme del sector en un treball conjunt públic-privat”.

Arxivat a:

Destacats