EMT informa i lliura documentació de l'incendi al Consell d'Administració

Guardar

flota emt ep
flota emt ep

El president de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, Giuseppe Grezzi, ha informat hui el Consell d'Administració, convocat de manera extraordinària i en el qual també ha participat el Comité d'Empresa, de les circumstàncies de l'incendi ocorregut dissabte passat i ha lliurat tota la documentació tècnica disponible.

Entre la documentació lliurada als consellers i conselleres figura l'informe elaborat pels tècnics amb les últimes dades recopilades sobre l'incident. Segons l'informe, l'última avaluació dels danys de l'incendi ha determinat que disset autobusos van quedar calcinats, mentre que altres nous van quedar parcialment danyats. Afortunadament no es registraren danys personals. L'informe també certifica que les instal·lacions es trobaven correctament mantingudes, havent superat en tots els casos amb informes favorables les inspeccions reglamentàries que s'havien realitzat recentment.

L'entitat ha facilitat al Consell els certificats que acrediten que EMT ha passat totes les inspeccions dels sistemes antiincendis i de l'estació de gas de les cotxeres de Sant Isidre. Entre estos certificats, es troba el d'inspecció tècnica de deu anys, atorgat per l'OCA (Organisme de Control Autoritzat), del Sistema de Protecció Contra Incendis, que inclou el sistema d'hidrants exteriors, el sistema de boques d'incendi equipades o el sistema de proveïment d'aigua contra incendis, entre altres. La inspecció es va passar a data 9 de desembre de 2019 i la pròxima inspecció es preveu per a 2029.

També s'ha aportat el certificat de la revisió anual realitzada a l'agost d'enguany de les instal·lacions contra incendis i de seguretat. Per altra banda, el gener de 2019, l'entitat també va passar amb resultat favorable la inspecció de combustibles gasosos, que va determinar que la pròxima revisió serà l'abril de 2023. També al gener de l'any passat es va realitzar una inspecció amb resultat favorable de l'estació de servei de càrrega per a vehicles de gas, fixant la pròxima revisió per a abril de 2023.

"Hem informat de les circumstàncies de l'incendi i hem lliurat la documentació al Consell d'Administració. A més dels certificats que acrediten que els sistemes antiincendis de les cotxeres havien passat totes les revisions, s'ha lliurat un informe elaborat pels tècnics que certifica que els protocols de seguretat van funcionar. Ara seguim a l'espera de l'informe de la policia científica que haurà de determinar la causa de l'incendi", ha explicat el president d'EMT, Giuseppe Grezzi.

El president d'EMT també ha facilitat al Consell d'Administració l'informe de comunicat d'actuació dels bombers que ha rebut aquest mateix divendres. Segons aquest informe, "inicialment la xarxa pròpia d'hidrants de l'EMT no va funcionar, sent activada manualment i de forma immediata per personal de manteniment en una de les línies". D'aquesta forma, com s'explica en l'informe, els bombers van iniciar les labors d'extinció de l'incendi amb les seues motobombes, fins que van realitzar la transició a la xarxa d'hidrants pròpia de l'EMT. En aquest sentit, l'informe assenyala que "és de destacar l'entrega del personal de l'EMT que col·labora amb els bombers en les labors de retirada de vehicles i en la logística del servici".

Tots els vehicles afectats estaven assegurats i amb la Inspecció Tècnica de Vehicles superada segons la normativa vigent. A més, EMT té inclòs en la pòlissa de danys materials la possibilitat de comptar amb un perit de defensa que vetlla pels interessos d'EMT. Aquest perit també ha visitat les instal·lacions per a exposar en defensa d'EMT totes les contingències que han d'estar cobertes. "Tots els autobusos i instal·lacions d'EMT estan assegurades, per la qual cosa l'incendi no suposarà cap cost econòmic per a l'entitat", ha afegit Grezzi.

Destacats