EMT convoca un Consell d'Administració extraordinari per a informar de la decisió del Tribunal de Comptes

Guardar

flota emt ep
flota emt ep

El president de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, Giuseppe Grezzi, ha convocat un Consell d'Administració extraordinari, que se celebrarà de manera telemàtica demà divendres a les 10.30 hores, per a informar els consellers i conselleres de la decisió del Tribunal de Comptes de requerir a l'exdirectora d'Administració d'EMT, Celia Zafra, un total de 4.210.750.49 euros pel frau comés contra l'empresa municipal el setembre de 2019.

Els consellers i conselleres han tingut accés a l'acta de liquidació provisional del Tribunal de Comptes, que va ser facilitada a l'empresa municipal ahir en la vista celebrada a Madrid. En aquest escrit, la delegada instructora considera que "existeix negligència greu i per descomptat una actuació dolosa per part de la Sra. Zafra", ja que "va possibilitar amb la seua intermediació que es realitzaren les huit transferències amb la corresponent eixida de fons públics de l'EMT, ja que va facilitar als presumptes estafadors una documentació en la qual constaven les signatures de les persones autoritzades al pagament".

La delegada instructora argumenta que "les transferències realitzades durant el període del frau mai van entrar en el protocol. En cas d'haver sigut així, les factures haurien quedat bloquejades en la primera fase per no tindre signatura autoritzada de cap Director d'Àrea. Aquest frau és degut a una suplantació de diverses identitats i a què: d'una banda, el cap responsable se salta els procediments (i) la falta del deure de custòdia dels fons públics depositats en l'entitat bancària".

Precisament, el Consell d'Administració va decidir recórrer la sentència dictada pel Jutjat social núm. 1 de València sobre la impugnació d'acomiadament de l'exdirectora d'Administració en considerar que va incomplir amb el seu deure de confidencialitat i custòdia de la documentació de l'empresa.

Per la seua part, el jutjat d'instrucció número 18 de València manté com investigada a l'exdirectiva en la investigació del frau contra EMT, en la qual també està personada com a possible responsable civil subsidiària l'entitat CaixaBank.

Política de Seguretat de la Informació

També està previst que el Consell d'Administració aprove l'última versió de la Política de Seguretat de la Informació dels sistemes d'informació, seguint les recomanacions de la Sindicatura de Comptes. En aquesta nova versió de la política aprovada en 2018 pel director de l'àrea, s'inclouen millores com la creació d'un comité de seguretat TIC (Tecnologies d'Informació i Comunicacions) intern, les funcions del qual seran fer seguiment dels diferents plans de seguretat, potenciar la formació i coneixement de la plantilla o revisar i aprovar futurs protocols necessaris, entre altres. Després de la seua aprovació, s'anirà completant un Sistema de Gestió de Seguretat de la Informació de l'empresa basat en l'estàndard de la norma ISO 27.000.
Destacats