Els taxistes assalariats de València reclamen més taxis adaptats a la ciutat

València compta amb 92 taxis adaptats, encara que faltarien 46 més per a arribar al percentatge que marca la llei

Guardar

taxi
taxi

taxistas Taxistas assalariats de València

"Defensem el compliment de la Llei del Taxi". Així de contundents es mostren els taxistes assalariats de València. I és que l'objectiu és clar: que l'administració òbriga la convocatòria per a les noves autoritzacions de taxis adaptats i, d'aquesta manera, complir amb la ràtio que marca la llei. "Ens hem posat en contacte amb l'administració per a dir-los que estem interessats; els hem fet arribar al voltant de 80 signatures; i, a més, ens hem capacitat amb els cursos que es necessiten per a estar preparats", conten a València Extra.

D'acord amb l'article 7 de la Llei del Taxi de la Comunitat Valenciana, és obligatori que un 5% dels taxis siguen adaptats per a facilitar el desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda. No obstant això, i encara que hi ha hagut importants avanços, s'acaba el termini i encara no s'ha aconseguit la xifra.

En 2007, aquesta llei eixia a la llum i establia un termini de 10 anys per a complir amb eixe percentatge. No obstant això, en 2017, "es va sol·licitar una pròrroga que acaba aquest mes de novembre". D'acord amb les dades que la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat va facilitar a València Extra, el mes de juliol, mentre que a Castelló ja s'ha complit amb l'objectiu, a Alacant i València el procés continua. De fet, a la nostra ciutat, es va passar de 25 taxis adaptats en 2016 a 34 taxis en 2018.

En l'actualitat, València ja compta amb un total de 92 taxis adaptats, encara que faltarien 46 taxis més per a aconseguir eixe 5% que marca la llei. En aquest punt, els taxistes assalariats de València, quan està a punt de véncer la pròrroga, demanen que es traguen a convocatòria les llicències que falten. "En la primera setmana de novembre, enviarem un escrit per a demanar que o bé traguen la convocatòria al novembre, o almenys ens informen dels terminis".

taxistas-asalariados Formació sobre els taxis adaptats

Així mateix, afigen, "creiem que seria necessari revisar eixe percentatge perquè la població també ha augmentat. Per això, nosaltres demanarem que es traguen al voltant de 50 llicències". En aquest punt, demanen el suport de les diferents associacions que treballen amb persones amb mobilitat reduïda per a, entre tots, "aconseguir que el servei de taxis adaptats siga suficient per al nombre d'usuaris que el sol·liciten".

Des de la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat asseguren que "no hi ha gens decidit encara". Mentrestant, els taxistes assalariats esperen al venciment del termini, al novembre, per a continuar reivindicant que es complisca la llei. I és que per a ells, aquestes llicències suposen també un important benefici. "Molts no podem comprar-nos una llicència, que està pels 70.000 – 80.000 euros depenent del cotxe. Amb l'adjudicació d'aquestes llicències, només necessitaríem aportar el vehicle adaptat que, encara que és costós, no suposa tants diners".

No obstant això, diuen, "no estem dient que ens regalen les llicències, sinó que es complisca la llei". I això implica traure una convocatòria que, de moment, està per determinar.

Destacats