Els municipis valencians ja disposen d’un Catàleg per a conéixer els serveis que ofereix la Diputació

El manual està disponible en versió digital, s'actualitzarà periòdicament i arreplega totes les àrees, dependències, serveis i persones de contacte

Guardar

jlc_1629
jlc_1629

Els municipis valencians ja disposen d'un Catàleg de Serveis per a conéixer totes les prestacions que ofereix la Diputació de València. Una iniciativa que ve a reforçar l'estratègia de difusió de les funcions de la institució provincial en les localitats de la província. “Malgrat que els serveis que presta aquesta casa incideixen de forma directa en les nostres vides, continua sent una gran desconeguda per a molts”, ha destacat el president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez.

La versió digital ja està disponible en la web de la institució provincial, tant en castellà com en valencià. Dividida en 9 grans àrees de gestió i formada per 131 fitxes, es pot navegar per cadascuna d'elles de forma senzilla, en només tres clics, obtenint informació sobre els diferents departaments de la Diputació, les seues principals funcions, localització i persona de contacte. De la mateixa manera, també es poden realitzar cerques més concretes i filtrar per tipologia, tot amb l'objectiu d'aconseguir una experiència d'usuari el més satisfactòria possible.

Per tant, es tracta d'un Catàleg de Serveis que “arreplega de forma exhaustiva tots i cadascun dels serveis que presta aquesta casa, així com les àrees des de les quals es tramiten i les persones de contacte per a orientar, resoldre dubtes i activar procediments”, segons ha explicat Jorge Rodríguez. En paraules del president de la Corporació provincial, “mentre les diputacions estiguen en funcionament han de ser útils, oferir els millors serveis i donar-los a conèixer a la gent”. La primera part s'aconsegueix a través de la gestió, amb plans i programes traçats amb “criteris objectius i transparents”.

Aquesta eina és el resultat de mesos de treball en els quals s'ha recorregut d'un en un els departaments de les seus i subseus de la Diputació, obrint les portes de la mateixa als alcaldes i alcaldesses i a la societat valenciana en general. En ella han col·laborat fins a 57 tècnics i responsables d'àrea, i és fruit també de la demanda d'alcaldes i alcaldesses arreplegada en l'enquesta que va remetre el nou equip de govern de la Corporació als ajuntaments, en la qual un 30% dels responsables municipals considerava que les funcions de la Diputació no estaven del tot clares i definides.

El Catàleg de Serveis en la seua edició impresa es distribuirà pròximament per tots els ajuntaments de la província. La versió digital serà periòdicament actualitzada, amb la finalitat de que es convertisca en una eina viva per a l'ús de responsables i tècnics municipals i també dels ciutadans. La versió digital es pot consultar en el següent enllaç: http://guiadeserveis.dival.es/va

Destacats