Els hospitals valencians ofereixen menús especials per a fer més agradable l'estada de pacients per Nadal

Els i les pacients degustaran menús elaborats amb plats típics nadalencs durant els dies més assenyalats d'aquestes festes nadalenques

Guardar

20201223_105500
20201223_105500

Els hospitals de la xarxa pública sanitària de la Comunitat Valenciana serviran durant els dies més significatius de les festes nadalenques menús especials elaborats amb plats típics d'aquestes festes amb la finalitat de fer més agradable l'estada dels i les pacients que romanen ingressats.

Els menús han sigut elaborats seguint les recomanacions nutricionistes i tenint en compte les necessitats mèdiques dels pacients, mantenint la dieta adequada per a la seua correcta recuperació. Es tracta d'una mesura més dins del Pla d'Humanització que desenvolupa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb la finalitat de facilitar l'estada de pacients als hospitals durant aquests dies.

En concret, aquests menús especials s'oferiran als pacients la patologia dels quals ho permeta els dies de la Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d'any, Any Nou i el dia de Reis, elaborats amb productes típics com a torrons o dolços nadalencs.

Menús especials als hospitals valencians

A l'hospital General de València, el sopar de la Nit de Nadal consistirà en corder rostit amb creïlla al forn, bosc verd de llagostí, iogurt de torró amb caramel i torró variats. En el menjar del 25 no faltarà la tradicional sopa de Nadal i el bullit amb polit nadalenc, així com l'ensalada especial, pinya natural i torrons.

En Nit de cap d'any, els i les pacients ingressats degustaran cabdells d'encisam amb formatge i pernil, sopa especial amb verdures de temporada, daurada a l'esquena amb guarnició al forn, pannacotta, torrons i raïm. El menjar d'Any Nou comptarà amb sopa d'Any Nou, ensalada, galta guisada amb panses, arròs amb llet i torrons.

La festivitat de Reis també inclou un menjar especial amb la tradicional paella de pollastre i conill, ensalada mixta, entremesos especials, flam de formatge i torrons variats. A més, en el desdejuni els i les pacients podran gaudir del típic tortell de Reis.

A l'hospital Universitari Doctor Peset, les persones ingressades degustaran la nit de la Nit de Nadal un menú que consistirà en ensalada nadalenca, crema de carabassa, suquet de peix, pastís de tiramisú i dolços nadalencs.

Per al dia de Nadal, se servirà ensalada 4 estacions, sopa de bullit nadalenc amb pilota, braó de porc a la bordelesa i per a postres tronc de Nadal. Per al sopar de cap d'any s'ha preparat una ensalada especial, crema de boletus, bacallà gratinat amb creïlles a la pobra, copa de nata i xocolate, dolços nadalencs i el tradicional raïm de la sort.

El menjar d'Any Nou consistirà en una ensalada tropical, arròs del senyoret i profiterols amb xocolate. Per a finalitzar, el dia de Reis hi haurà ensalada especial, crema de marisc, estofat de polit al porto amb alls tendres i Tortell de Reis.

El sopar de la Nit de Nadal, l'hospital Clínic de València servirà ensalada tropical de primer, sopa coberta amb menudalles i pilota de segon i bacallà al forn amb verduretes. Per a postres se servirà pastís de Sant Marcos i els típics dolços nadalencs. El menjar de Nadal consistirà en ensalada valenciana, crema de carabassa amb curri i arròs al forn amb pilota, llonganissa i pimentó. Per a postres hi haurà flam d'ou i assortiment de dolços nadalencs.

L'últim sopar de 2020 se servirà ensalada amb formatge fresc i orenga, crema de marisc i galta en salsa amb creïlla parisenca a la vinagreta. Per a postres, pastís de tiramisú i dolços nadalencs, acompanyats del raïm de la sort. I el primer menjar de 2021 consistirà en ensalada de marisc, entremés especial, arròs negre amb allioli i mousse de xocolate i dolços nadalencs.

Per al dia 5 de gener, la nit de Reis, l'hospital oferirà menú especial per a pediatria que consistirà en sopa de lletres, hamburguesa completa amb creïlles fregides i gelat per a postres. El dia de Reis, el menjar d'adults consistirà en ensalada de canonges i anous, entremés especial i fideuà de secret i boletus. Per a postres se serviran natilles de xocolate i tortell de Reis.

A l'hospital Universitari i Politècnic La Fe, el sopar de la Nit de Nadal consistirà en ensalada italiana, crema de carabassa i salmó a la taronja, així com cremós de gemma i assortiment de dolços nadalencs per a postres. El menú infantil per a aquesta nit constarà d'ensalada italiana, crema de creïlla i formatge, i coletes de salmó a la taronja i copa de xocolate i nata, així com dolços nadalencs. El dia de Nadal, se servirà ensalada Mesclum, sopa de Nadal amb verdures i medallons de rellom a caçadora. Per a postres, pinya natural.

Per a acomiadar l'any, el menú inclourà ensalada gurmet, crema regna per a pacients adults i sopa de lletres per a pacients pediàtrics, rap a la basca i profiterols, sense oblidar l'assortiment de dolços nadalencs i el raïm de la sort. En el menjar d'any nou l'arròs de marisc serà el plat principal que anirà acompanyat d'una ensalada d'any nou de primer i copa de xocolate i nata per a postres.

La nit de Reis, els i les pacients degustaran ensalada, pizza casolana amb york i xampinyons per als xiquets i crema de boletus per als adults, així com filet de pollastre empanat amb creïlla parisenca i macedònia de fruites. El dia de Reis, se servirà una ensalada de brots, una crema d'ametles de primers per a adults i sopa de pasta amb pollastre per als més xicotets i com segona cuixa de polit i creïlla palla. Per a postres pastís de formatge amb nabius per a adults i copa de xocolate per a xiquets i xiquetes; i a la vesprada el tortell de Reis amb xocolate serà el berenar de majors i xicotets.

La Nit de Nadal als hospitals Arnau de Vilanova i Llíria tindrà un menú especial compost d'ensalada nadalenca, crema de bolets, vedella releana a la jardinera, pastís tiramisú i dolços nadalencs. Per al dia de Nadal, està previst que els pacients ingressats tinguen ensalada quatre estacions, sopa i bullit nadalencs i flam de formatge. En Nit de cap d'any, el menú consistirà en còctel de gambes, sopa de peix, llom farcit de pruna i bolets, púding, raïm de la sort i dolços nadalencs. I per al dia d'Any Nou, se servirà ensalada tropical, sopa Sant Silvestre, galta al vi negre amb creïlla fornera i profiterols amb xocolate. Finalment, el dia de Reis degustaran ensalada espacial, crema de carabassa, rellom ibèric al vi negre amb creïlles a la pobra i tortell de Reis.

A l'hospital de Gandia, soparan en la Nit de Nadal ensalada tropical, crema de boletus , filet de salmó a la crema de porro i aroma d'anet, còctel de fruites i assortiment de dolços nadalencs. Per al menjar de Nadal,l'hospital oferirà ensalada de fruita seca, caldo nadalenc amb pilota, cuit de Nadal, cremós de tiramisú i assortiment de dolços nadalenc

En Nit de cap d'any el menú inclou còctel de marisc, crema Reina, medallons de rellom de porc amb prunes seques, sorpresa de poma rostida, assortit de dolços nadalencs i raïm de la sort, mentre que el dia d'Any Nou els pacients menjaran ensalada de fruita seca, crema de carabassa amb encenalls de pernil, filet de bacallà amb confitura de tomaca, creïlla i olivada; profiterols de nata amb xocolate i assortiment de dolços nadalencs.

El dia de Reis hi haurà ensalada tropical, sopa coberta, cuixa de polit rostit amb peres, i, per a postres, copa de xocolate i assortiment de dolços nadalencs. Per a berenar es repartirà tortell de ReisDurant les festes de Nadal, els pacients ingressats a l'hospital Universitari de la Ribera comptaran, com tots els anys, amb un menú especial. Així, per al sopar de la Nit de Nadal s'ha previst un menú compost per crema purrusalda i rellom de porc amb salsa de bolets, que es completarà amb un lacti. I per al menjar de Nadal els pacients de la Ribera prendran sopa de menudalles i bullit de Nadal amb pilota, bresquilla i pinya. En tots dos casos, el menjar s'acompanyarà de dolços nadalencs.

El sopar de Nit de cap d'any, per part seua, es basarà en sopa de menudalles, lloms de lluç mariner i flam, així com les tradicionals 12 raïms de la sort. Per part seua, el menjar d'Any Nou estarà composta de sopa de peix i pollastre a la pera, pinya i bresquilla. De la mateixa manera, el Dia de Reis l'Hospital també oferirà un menú especial als seus pacients, que podran menjar arròs al forn, ensalada mixta i flam. El Tortell de Reis se servirà amb el berenar aqueix dia.

A l'hospital de Sagunt, el sopar de la Nit de Nadal consistirà en ous farcits, crema de marisc amb gambes, galtes de porc amb creïlles i pimentó, i per a postres, lioneses de nata i assortiment de torrons i polvorons. El menjar de Nadal, se servirà ensalada amb salmó fumat, sopa i bullit de Nadal amb pilota i pinya natural.

En Nit de cap d'any, podran degustar ensalada especial amb anxoves, sopa castellana, bacallà costa Mediterrània i copa de xocolate més torrons, polvorons i raïm de la sort. En Any Nou, el menú especial consistirà en còctel de marisc, vichyssoise amb crostó, pollastre farcit amb dàtils i bacó i pastís de maduixa. Finalment, el berenar del dia 5 consistirà en xocolate i Tortell de Reis. I el menjar del dia 6 estarà composta d'ensalada de Reis, lasanya de bolets, rap en salsa marinera i pastís Selva Negra.

El menú de la Nit de Nadal a l'hospital de Requena consistirà en còctel de marisc, sopa coberta de Nadal, salmó confitat amb ceba caramel·litzada i tomaca provençal, mousse de xocolate i assortiment de dolços nadalencs. El dia de Nadal se servirà ensalada valenciana, entremés especial, redó d'ocell farcit i guarnició de carabasseta i ceba. Per a postres, flam d'ou i assortiment de dolços nadalencs.

En Nit de cap d'any, els pacients ingressats soparan ensalada tropical, crema de marisc, galta en salsa amb creïlla parisenca a la vinagreta, pastís de formatge casolana, assortit de dolços nadalencs i raïm de la sort. El menú del dia d'any nou consistirà en ensalada, crema de carabassa amb curri, arròs a banda, profiterols de xocolate i assortiment de dolços nadalencs.

Quant al menú pediàtric del sopar de la nit de Reis, estarà compost de sopa de lletres, hamburguesa completa amb creïlles fregides i creppe de crema i cacau. El dia de Reis, els i les pacients ingressats degustaran ensalada d'endívies i anous, entremés especial, paella valenciana, natilles i Tortell de Reis.

A l'hospital de Xàtiva, el sopar de la Nit de Nadal consistirà en ensalada de canonges i tomaca cherry, crema de marisc, medallons ibèrics amb prunes seques i pastís Sant Marcos, assortit de dolços nadalencs i raïm de la sort.El menjar del dia de Nadal se servirà ensalada de fruita seca, caldo nadalenc amb pilota, cuit de Nadal i lioneses de nata amb xocolate i assortiment de dolços nadalencs. En Nit de cap d'any, el menú especial consistirà en còctel de marisc, crema de boletus, salmó confitat amb crema caramel·litzada, cremós de tiramisú i assortiment de dolços nadalencs. Quant al menjar d'any nou, se servirà ensalada tropical, crema d'espàrrecs bladers, cuixa de polit amb milfulls de creïlla, copa de xocolate i nata i assortiment de dolços nadalencs.

El dia de Reis, els pacients degustaran ensalada marinera, crema de carabassa, pollastre trufat amb segellament de bolets, pinya natural i assortit de dolços nadalencs.

Destacats