Els Goya potenciarà la indústria audiovisual valenciana

Guardar

0113 Reunió Film Office
0113 Reunió Film Office

La vicealcaldessa de València i presidenta de la comissió per a la gala dels Goya, Sandra Gómez, ha apostat perquè la celebració a València de la festa dels premis de l'Acadèmia del Cine i de l'any Berlanga "servisca per a potenciar la indústria audiovisual valenciana".

La vicealcaldessa s'ha pronunciat en aquests termes després de la reunió que ha mantingut amb les associacions de professionals de l'audiovisual valencià integrades en la coneguda com a Film Office. Aquest grup va nàixer amb l'impuls de Visit València per tal de convertir la ciutat en un plató de cinema i poder atraure rodatges cinematogràfics i publicitaris.

En sentit, ha valorat que el balanç de la Film Office és "molt positiu". "En cinc anys hem enlairat com a plató cinematogràfic amb importants sèries i pel·lícules, nacionals i internacionals, però volem continuar creixent i estar preparats perquè, quan aquesta crisi amaine, València torne a situar-se com a ciutat de cinema", ha assegurat.

Sandra Gómez ha explicat que la celebració de les gales dels Goya 2021 i 2022 agruparà totes les activitats relacionades amb l'Any Berlanga però, sobretot, "ha de servir per a visibilitzar i donar protagonisme al sector audiovisual". Així, ha remarcat la voluntat de "continuar atraient rodatges" però ha apostat perquè "siga la indústria valenciana la que tire endavant els seus propis projectes i done a conéixer el talent que tenen els valencians i valencianes". "Este és el millor homenatge que podem fer a Berlanga", ha apuntat.

"Volem que siga una oportunitat per a visibilitzar la indústria de manera que puguem ajudar-los a ampliar les possibilitats d'obtenir finançament i producció", ha assegurat. "Ha funcionat amb el sector a Andalusia, amb la celebració de les gales a Sevilla i Màlaga, i volem que també així siga en la Comunitat Valenciana", ha indicat.

Gómez ha explicat que l'objectiu de la reunió celebrada aquest matí i en la qual també han participat membres de l'Acadèmia Espanyola de Cinema és que el sector participe "activament en l'organització d'aquestes activitats i que puguem generar activitats relacionades amb la indústria". Sobre aquest assumpte Gómez ha apostat perquè l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual tinga un paper destacat en l'organització de les activitats i ha valorat el treball que estan desenvolupant per a visibilitzar i donar cohesió al sector.

Destacats