Els escolars que van patir picors després d'estar en el Gulliver evolucionen bé

Guardar

parque gulliver valencia niños
parque gulliver valencia niños

Els menors d'una escola que aquest dilluns van patir picors i erupcions arran de ser al Parc Gulliver de València, en el mateix dia que va reobrir després de les millores realitzades aprofitant el tancament per la pandèmia, han evolucionat bé, segons ha confirmat en xarxes socials i posteriorment en declaracions als mitjans de comunicació el vicealcalde de la ciutat i edil d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, que ha estat en contacte amb el centre.

El responsable municipal ha destacat que aquest dimarts "tots" els menors han acudit al centre escolar i s'ha congratulat per això, alhora que ha expressat les "disculpes" de l'Ajuntament pel succeït.

Campillo, que va ordenar aquest mateix dilluns el tancament de la instal·lació després de tindre coneixement de l'ocorregut, ha assegurat que el Gulliver es mantindrà tancat, "per un principi de prudència" i fins a "esbrinar exactament quina cosa ha passat".

Aquest dimarts el regidor ha explicat, de nou, el succeït al Parc, del qual ha insistit que es va decidir reobrir després de sol·licitar un informe tècnic que assegurava que estava "en condicions òptimes". Ha dit que els tècnics de Parcs i Jardins "havien dictaminat que tenia les condicions per a obrir" i ha subratllat que ha ordenat "una investigació" i la contractació d'una "empresa externa especialitzada que vise les condicions del Gulliver".

Així, l'edil ha afirmat que fins que no es tinguen aqueixos resultats no es tornarà a obrir el recinte. Després de la reobertura, el servei d'infermeria permanent que hi ha en la instal·lació va alertar a Campillo al migdia del dilluns que havien anat alumnes d'una escola i alguns d'ells patien "picors i tenien una espècie d'erupció".

El regidor explica que es va traslladar allí immediatament i va parlar amb els responsables dels alumnes, als quals va facilitar el seu telèfon perquè li mantingueren informat i va ordenar el tancament del Parc per a dur a terme una revisió "en profunditat".

L'edil ha afegit que el Parc està a l'espera d'una reforma integral, una obra que està en fase de licitació i es va decidir l'obertura, durant uns mesos, per a gaudir d'una instal·lació "tan emblemàtica" i "amb la garantia tècnica que tot estava en condicions".

Aquest mateix dimarts el regidor ha assenyalat que ha parlat amb l'escola i "sembla que totes les xiquetes i xiquets han evolucionat bé". "L'única cosa important és la seua salut", conclou l'edil.

Segons va informar el consistori, Sergi Campillo va ordenar aquest dilluns el tancament "immediat" del Parc Gulliver per "prudència" davant les queixes de diverses famílies que van comunicar incidències relacionades amb rascades i picors en els xiquets i xiquetes després d'utilitzar els tobogans.

La reobertura de la instal·lació comptava amb l'aval dels informes tècnics dels enginyers de l'Organisme Autònom de Parcs i Jardins Singulars, encarregat del seu manteniment, després de revisar l'estructura i haver reparat alguns desperfectes menors, entre altres, afegir pedra per a esmorteir caigudes.

Campillo va subratllar que el Gulliver "sempre ha tingut fama de trencar alguns pantalons, però davant les incidències detectades hui s'ha ordenat el tancament immediat de les instal·lacions".

El consistori ha iniciat una investigació per a determinar les causes i el vicealcalde demanarà un informe extern que valide les condicions de seguretat. Mentrestant, el parc romandrà tancat, ha apuntat.

En el temps en el qual ha romàs tancat s'han dut a terme treballs de reparació dels elements d'enfilat i les baranes de cordes a causa del seu desgast, a més d'algunes fissures aparegudes en la coberta de la figura i s'han incorporat 70 tones de grava de cant redó al seu voltant que, seguint el disseny original, permet esmorteir els possibles impactes i caigudes. La zona enjardinada que envolta el Gulliver també ha sigut intervinguda amb treballs de poda, sega i retallada.

"FALTA DE PREVISIÓ"

Des del grup municipal del PP, l'edil Carlos Mundina ha considerat que el succeït en aquest recinte és "exemple de la falta de previsió de l'Ajuntament de València" i "del caos en la gestió de Parcs i Jardins".

"Els infobaròmetres i les principals queixes dels ciutadans es refereixen a aquesta àrea i és moment que Campillo es pose les piles perquè la seua àrea de gestió la té abandonada", ha manifestat Mundina en un comunicat.

"Ens sorprén que en 14 mesos no haja donat temps a resoldre deficiències del parc i ens preguntem quins treballs han realitzat perquè es produïsquen aquests incidents. Hem passat que Campillo diguera que s'obria amb totes les condicions de seguretat al fet que s'haja de tancar després de només cinc hores reobert", ha agregat.

Els representants del PP ha demanat accedir als informes dels treballs que s'han fet el Gulliver. "Exigim màxima celeritat per a la reobertura del parc amb totes les màximes garanties", ha asseverat.

Al seu torn, ha censurat que "en els últims sis anys, el govern" local --Compromís i PSPV-- "no ha fet res en el Gulliver excepte fotos de propaganda". L'última actuació va ser una reparació integral que va realitzar el PP amb una inversió de 100.000 euros en 2012, ha dit.

Destacats