El Tribunal de Comptes demana a l'exdirectora d'Administració de l'EMT els 4 milions d'euros del frau

El tribunal assenyala en la seua liquidació provisional que l'exdirectora d'Administració ha d'abonar esta quantitat en el termini de deu dies

Guardar

línia- 5 -EMT
línia- 5 -EMT

El Tribunal de Comptes (TC) ha acordat hui requerir a l'exdirectora d'Administració d'EMT, Celia Zafra, un total de 4.210.750.49 euros pel frau comés contra l'empresa municipal al setembre de 2019. En la liquidació provisional, el TC demana a Zafra que deposite esta quantitat en el termini de deu dies hàbils.

El president d'EMT, Giuseppe Grezzi, ha valorat positivament la decisió del Tribunal de Comptes en roda de premsa, perquè "llança llum sobre l'ocorregut i suposa un pas avant en la recuperació dels diners defraudats, que sempre ha sigut el principal objectiu de l'empresa municipal".

L'acta de liquidació del tribunal assenyala que Zafra "va possibilitar amb la seua intermediació que es realitzaren les huit transferències amb la corresponent eixida de fons públics de l'EMT, ja que va facilitar als presumptes estafadors una documentació en la qual constaven les signatures de les persones autoritzades al pagament". Per això, afegeix l’escrit, "considerem que existeix negligència greu i per descomptat una actuació dolosa per part de la Sra. Zafra".

El president d’EMT, a instàncies del Consell d'Administració, va traslladar el frau al TC després de l'acord en este sentit adoptat pel ple de l'Ajuntament. En la seua comunicació, EMT va traslladar al TC tots els fets ocorreguts entre el 3 i 23 de setembre de 2019 i va presentar al·legacions contra les denúncies presentades per Ciudadanos i el PP davant el mateix tribunal, en les quals denunciaven una estafa informàtica i exigien responsabilitats comptables a la Direcció. En les seues al·legacions, l'empresa va argumentar que estes denúncies presentaven errors, ja que l'estafa no tenia naturalesa informàtica, estaven plenes de judicis valoratius sense conéixer encara el dictamen dels tribunals i oferien informació esbiaixada amb l'objectiu de fer mal a l'empresa i dificultar la recuperació dels diners.

Després de nomenar un delegat instructor per a investigar el cas, el tribunal va decidir citar a declarar a Zafra per les presumptes irregularitats en la disposició dels fons públics d'EMT que podien generar responsabilitat comptable. En la compareixença celebrada hui a Madrid per a donar a conéixer la liquidació provisional, també ha estat present un representant legal de l'EMT com a part perjudicada i el Ministeri Fiscal.

Mentrestant, el jutjat d'instrucció número 18 de València manté com investigada a l'exdirectiva en la investigació del frau contra EMT, en la qual també està personada com a possible responsable civil subsidiària l'entitat CaixaBank.

Arxivat a:

Destacats