El transport públic serà gratuït per a les dones víctimes de la violència masclista

Aquesta iniciativa entrarà en vigor a partir del primer trimestre de 2021

Guardar

metro-25N
metro-25N

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, juntament amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, han anunciat que, a partir del primer trimestre de 2021, el transport públic serà completament gratuït per a les dones víctimes de la violència de gènere i els seus fills i filles. Eixa gratuïtat serà vàlida per a Metrovalencia, TRAM i MetroBus. Aquesta iniciativa forma part de la campanya del 25-N amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

En aquesta ocasió, la campanya del 25-N de la Generalitat Valenciana s'ha centrat en la violència sexual, posant l'accent en quatre tipus de delictes que "no hem de tolerar" com són l'assetjament, la violació, l'agressió i l'explotació, i que es presenten amb "un enfocament molt quotidià, perquè quan parlem de violències no sempre som consents d'elles", apuntava Oltra durant la presentació.

Així mateix, Oltra va anunciar que, en molt poc de temps, es podrà presentar l'Estratègia contra la Violència Sexual que posarà en marxa, entre altres mesures, un programa amb itineraris d'acompanyament sociolaboral i residencial per a dones prostituïdes o la creació de recursos per a lluitar contra l'explotació sexual infantil.

Destacats