El Servici d'Alergología de l'Hospital Clínic ja ha vacunat a més de 300 persones al·lèrgiques amb extractes de verí de vespa i abella

Guardar

Hospitalclinicovalencia
Hospitalclinicovalencia

El servici d'Al·lergologia de l'Hospital Clínic de València ha vacunat ja a més de 300 persones al·lèrgiques a picadures d'himenòpters des que es va iniciar este tractament en el centre. D'estos, el 60% han rebut tractament enfront del verí d'abella i el restant 40% enfront del verí de vespa.

Els estudis epidemiològics consideren que entre un 0,8 i un 3,3% de la població general pateix una reacció sistèmica o generalitzada després de la picadura d'un d'estos himenòpters. "A pesar d'allò que s'ha voluminós d'esta xifra hi ha persones al·lèrgiques a abelles o vespes que desconeixen este tipus de tractament d'immunoteràpia i que podrien beneficiar-se de la vacunació. Per això és necessari conscienciar la població sobre la gravetat que pot arribar a tindre esta malaltia i la necessitat d'acudir a un especialista per al seu estudi i tractament" informa el doctor Peláez.

Segons les dades obtingudes en una enquesta realitzada pel servici d'Al·lergologia de l'Hospital Clínic, en 1.064 treballadors d'un complex industrial de la comunitat, el 84% referia haver patit una picadura de vespa o abella al llarg de la seua vida i la prevalença de reaccions sistèmiques o generalitzades va ser del 2,3%. Segons remarca el doctor Peláez "si extrapolem les dades a la població general, en la nostra comunitat, al voltant de 100.000 persones haurien patit una reacció generalitzada, de major o menor intensitat , i estarien en risc potencial de presentar una reacció al·lèrgica, d'igual o més gravetat, després d'una nova picadura".

"Recentment s'ha realitzat una enquesta entre 912 metges d'Atenció Primària de diverses comunitats, sobre l'al·lèrgia al verí d'himenòpters i l'anafilaxi en què es desprén que anualment són atesos en les seues consultes una mitjana de 3,1 pacients que ha patit una reacció sistèmica després d'una picadura de vespa o abella, i el 56% d'estos professionals desconeix que la immunoteràpia (és a dir, la vacunació amb extractes de verins d'abella o vespa) té taxes d'eficàcia superiors al 90%".

Destacats