El Servef i Fundació Valenciaport formaran a joves en activitats portuàries en el marc d'AvalemJoves

Guardar

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació i la Fundació València Port col·laboraran per a formar, en el marc d'AvalemJoves, a joves en oficis i professions relacionades amb les activitats portuàries, un sector "amb gran futur" segons ha indicat el director general de Planificació i Projectes del Servef, Juan Angel Poyatos.

Així, segons ha avançat el director general, prop del 75% de les empreses que treballen en el Port de València té intenció de contractar personal o en els pròxims tres mesos o en el pròxim any en categories específiques del sector marítim. Aquesta és una de les principals conclusions de l'enquesta realitzada pel Servef en col·laboració amb Propeller Club de València (associació que agrupa a directius de sectors directament vinculats amb el transport marítim) i la Fundació Valenciaport, realitzada entre les empreses que operen Port de València.

El director general ha explicat que "són llocs que requerixen una formació qualificada molt específica que no tothom pot oferir". Per aquesta raó, el departament autonòmic d'ocupació ha dissenyat la "formació a mesura" per a poder oferir coneixements a joves valencians en noves professions que treballadors qualificats i amb un alt nivell d'especialització.

Poyatos ha detallat que seran les mateixes empreses les que realitzen les jornades de formació, ja que Valenciaport disposa d'espais habilitats a aquest efecte en el mateix recinte portuari i està en disposició d'organitzar els cursos.

Així mateix, les empreses que participen en aquest programa assumiran un compromís d'inserció d'almenys el 20 % de l'alumnat aturat que haja superat amb èxit el curs.

En aquest sentit, Poyatos ha avançat que el Servef, amb la nova estratègia que ha adoptat d'acostar la formació a les necessitats reals de les empreses, ha dissenyat, en el marc d'Avalem, ajudes a la formació, denominades AvalemPymes, de les quals podran beneficiar-se les mateixes empreses que cerquen i formen, en col·laboració amb el Servef, als seus futurs treballadors.

"El Servef ha d'estar i operar on es necessite", ha destacat Poyatos, qui ha explicat que aquesta és la nova filosofia del Servei Valencià d'Ocupació i Formació.

Aquesta acció s'emmarca en el programa AvalemJoves, un pla dotat amb 205 milions d'euros i que preveu beneficiar a prop de 90.000 joves de la Comunitat Valenciana. Avalem és l'estratègia del Consell per a atallar el considerat pels espanyols com a principal problema en aquests moments: l'ocupació. Dins d'aqueixa estratègia, l'aposta per l'ocupació juvenil és la prioritat de la Generalitat, perquè és el pilar sobre el qual construir el futur i avançar cap a una societat d'oportunitats i benestar.

Destacats