El segon semestre de l'any serà el del reinici del sector turístic

Guardar

turismo-rural
turismo-rural

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat aquest dilluns que comparteix amb el sector hostaler que el segon semestre de l'any serà el del reinici del sector turístic. Ha apuntat sobre aquest tema que en el pla de vacunació del Govern s'estableix que s'aconseguirà la immunitat de ramat al llarg de l'estiu, "i això dona un horitzó d'esperança i de certesa perquè el segon semestre del 2021 siga el moment d'una reactivació del sector turístic".

Maroto s'ha pronunciat així en una roda de premsa que ha oferit a Castelló després d'assistir a la presentació de l'estudi 'Impacte socioeconòmic i fiscal del sector de taulells i paviments ceràmics a Espanya', elaborat per ASCER.

La titular d'Indústria, Comerç i Turisme ha manifestat que la celebració de Fitur a la fi de maig és una "excel·lent" notícia perquè "permet mostrar al món que Espanya i la Comunitat Valenciana són sinònim d'una destinació de qualitat i segur".

Preguntada si el Govern aspira a "salvar" la Setmana Santa, la ministra ha assenyalat que ella mai va parlar de "salvar" la Setmana Santa. "Era un moment per a situar en l'agenda la possibilitat de poder reiniciar els viatges amb seguretat. La pandèmia ens marca el pas, en això estem tots d'acord, i cal ser prudents i no fer passos arrere, que ens poden portar a una nova ona, i les conseqüències per al sector turístic serien, si cap, pitjors", ha dit.

Per tant, Reyes Maroto ha subratllat que, amb aquesta "prudència", i "veient com milloren les dades de contagi, amb les vacunes i sempre que les condicions epidemiològiques ho permeten", s'aniran reiniciant els viatges amb seguretat i en coordinació amb les comunitats autònomes "perquè els passos es donen amb prudència, seguretat i pensant que el més important és protegir la salut de la població".

RESTRICCIONS EN LA MOBILITAT

Preguntada sobre la possibilitat que algunes autonomies com la Comunitat Valenciana puguen demanar més restriccions en la mobilitat entre territoris per Setmana Santa, Maroto ha explicat que el Ministeri de Sanitat i el Govern van de manera coordinada amb les comunitats per a adoptar "les millors decisions" de cara a la Setmana Santa. "Respectarem les decisions que es prenguen en el Consell Interterritorial, però la prudència és la que impera, ja que la corba s'està contenint, però no podem fer passos en fals", ha afegit.

Per part seua, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat que serà "fonamental" en els pròxims dies anar buidant l'horitzó de la mobilitat. "És l'única via de tornar a tindre eixa potència turística que sempre ens ha determinat", ha dit.

Així mateix, ha apuntat que el seu desig és que la majoria de mesures que es prenguen tinguen un consens territorial ampli "perquè els ciutadans no juguen només en un espai territorial". "Pense que hem de ser molt prudents en la desescalada i m'agradaria un acord interterritorial per a no facilitar excessivament la mobilitat fins que no tinguem garanties de superació de la pandèmia", ha destacat.

En aquest sentit, ha assenyalat que parlarà amb els presidents autonòmics i amb el govern d'Espanya, i ha lamentat que hi haja alguna comunitat que no ha caminat com la resta, la qual cosa -segons ha dit- "no ha sigut el camí més favorable".

Arxivat a:

Destacats