El PP veu "un despropòsit" l'inici del carril bici en Gran Via en lloc d'en l'estiu o en el confinament

Guardar

fotonoticia_20200714114312_1920
fotonoticia_20200714114312_1920

La portaveu del grup municipal 'popular' a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha visitat aquest dimarts l'inici de les obres de construcció dels carrils bici de la Gran Via, on ha qualificat de "despropòsit" que l'equip de govern inicie els treballs ara en lloc de fer-lo a l'estiu o en el confinament.

Catalá ha criticat en un comunicat que s'inicien ara els treballs, al mateix temps que es posen en marxa els col·legis, el comerç i l'hostaleria, "generant problemes de trànsit quan han tingut sis mesos entre confinament i estiu sense tot just trànsit per a poder realitzar aquesta obra i entorpir el mínim al trànsit rodat".

La construcció dels nous carrils bici en Gran Via des de la plaça Espanya fins al pont de les Glòries Valencianes, que travessa el riu Túria fins a Nuevo Centro, suposarà una reducció de l'amplària en la Gran Via Fernando el Catòlic. Es construirà un carril bici en cada sentit de la Gran Via que té ara dos carrils per a vehicles i un per a EMT.

"No té sentit que, quan la majoria de comerços i establiments hostalers estan reobrint les seues persianes, des de l'Ajuntament es col·loquen bastons a la roda com són aquestes obres que continuaran col·lapsant el trànsit a la ciutat i que farà que molts consumidors canvien els seus hàbits de compra per a anar a altres punts menys saturats de trànsit o fora de la ciutat de València a realitzar les seues compres", ha lamentat Catalá.

Segons el PP, "la Gran Via s'uneix ara ja a un carrer Colón col·lapsat que ha passat de cinc carrils per a la circulació per al vehicle particular a un només com té en l'actualitat. Totes aquestes actuacions no ajuden a la situació que travessa el sector productiu de la ciutat com a comerços, autònoms, pimes i hostalers".

Destacats