El PP reclama una solució urgent a les ocupacions il·legals d'habitatges en Benimàmet

Els veïns han alertat aquest cap de setmana al PP sobre el perill de l'encesa de fogates en terrasses i patis interiors

Guardar

agentes-policia-local-valencia
agentes-policia-local-valencia

El regidor del Grup Popular, Santiago Ballester, ha reclamat hui "una solució urgent" a les ocupacions d'habitatges que al carrer Felipe Valls de Benimàmet.

Ballester ha advertit que "aquest cap de setmana els veïns d'aquest carrer, molt preocupats i alarmats per aquesta situació i el perill que comporta, ens han traslladat imatges d'habitatges ocupats il·legalment en les quals s'estaven fent fogates en patis i terrasses".

"És urgent que s'adopte una solució per a aquests habitatges ocupats il·legalment abans que hàgem de lamentar algun sinistre que provoque danys a materials o a les persones. Perquè en aquest cas concret de Benimàmet, es van repetint imatges com les que hem vist aquest cap de setmana amb fogates dins patis interiors amb el perill que comporten", ha lamentat l'edil popular.

Ballester ha recordat que el PP va proposar al Ple de l'Ajuntament mitjançant una moció, que va ser rebutjada per Compromís i PSPV, "crear un servei d'informació i protecció dels drets contra l'ocupació il·legal ('oficina antiokupes'), amb línia telefònica gratuïta, per a assessorar, i col·laborar, amb els propietaris i comunitats de veïns, sobre les mesures que poden adoptar a fi de combatre la usurpació d'habitatges i els problemes de convivència que porten aparellats, sense perjudici d'atendre també des dels serveis municipals les situacions que requerisquen empara i atenció social".

A més, el PP proposava "donar formació específica a Agents de la Policia Local de València quant als drets de propietaris i veïns enfront de la" okupació" il·legal".

D'altra banda, el govern de Ribó i el PSOE també va votar en contra d'una proposta del PP en el Consell de Districte de Pobles de l'Oest la creació d'una reguarda fixa de la Policia Local en Benimàmet.

Sobre aquest tema, Ballester ha afirmat que "Benimàmet necessita una reguarda de Policia Local permanent per a atendre una població de més de 15.000 veïns, que compta amb una àrea geogràfica en la qual s'enquadra una important activitat comercial i social, i que té a les unitats de districte la del Molí del Sol i la Trànsit molt allunyades del seu nucli urbà".

A més, la Moció popular que va ser rebutjada per PSOE i Compromís en el Consell de Districte de Pobles de l'Oest incloïa una petició per a la creació d'un Grup de Treball de Seguretat Ciutadana i Convivència, amb caràcter temporal, per a analitzar la problemàtica sobre vandalisme i delinqüència i aportar solucions, en coordinació amb la Unitat de Policia Local adscrita a Benimàmet-Beniferri i la Policia Nacional.

Destacats