El PP reclama mesures urgents davant l'augment de l'atur en tots els districtes i barris de València

María José Catalá assenyala que el creixement interanual de l'atur a la ciutat de València (+ 27,95%) és alarmant i insisteix a reclamar del Govern de Ribó i PSOE que “destine els màxims recursos de l'Ajuntament per a posar fre a aquesta sagnia”.

Guardar

019_XiscoNavarro_ValenciaExtra_PlaçaAjuntament
019_XiscoNavarro_ValenciaExtra_PlaçaAjuntament

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha advertit hui que les dades d'evolució interanual de l'atur en els districtes de València, (entre febrer de 2020 i febrer de 2021) "són dramàtics i ens indiquen, que la ciutat i el seu Ajuntament necessiten imperiosament un gir radical en les seues polítiques fiscals, econòmiques i socials"

Al tancament del mes de febrer a la ciutat de València hi ha 68.068 aturats, 14.870 aturats més respecte a la mateixa data del passat any 2020. Abans aquestes xifres en alça contínua, María José Catalá ha reclamat, de nou, "mesures urgents tant de l'Ajuntament de València com de la Generalitat Valenciana per a frenar aquesta escalada de desocupació.

Catalá ha recordat que "des que es va iniciar la crisi sanitària, i davant l'evolució de l'atur en l'últim any, hem presentat iniciatives al ple i les comissions per a frenar la desocupació proposant incentius a les contractacions i bonificacions fiscals per la generació d'ocupació, que sempre han trobat el rebuig del Govern de Ribó i PSOE, els qui han preferit mirar a una altra part i apuntar que és competència de Generalitat i Govern d'Espanya".

La portaveu popular ha reiterat que "la millor política social que pot fer un Ajuntament és la de fomentar la creació d'ocupació". Per això, ha assenyalat que "és prioritari reorientar el major nombre de recursos municipals a la reactivació de l'economia i generar nous llocs de treball".

Des del PP, ha ressaltat, "reclamem a Ribó que no continue amb l'acanada als valencians" provocat per la pujada d'impostos i taxes. Per a generar activitat econòmica i ocupació, ha considerat "és essencial que els estalvis es queden en les butxaques dels valencians i no es dediquen a pagar la pujada d'impostos i taxes". També ha insistit a reclamar la posada en marxa d'un pla de xoc per a desbloquejar el col·lapse de les llicències.

En l'últim any, l'atur ha pujat en la totalitat i districtes de la ciutat amb pujades percentuals a Ciutat Vella (+ 37%), Algirós (+32%), l´Olivereta (+31%), Eixample (+30%), Campanar (+30%), Quatre Carreres (+29%), Pla del Real (+29%), Rascanya (+28%) Poblats Marítims (+28%), Camins al Grau (+28%), Benimaclet (+27%) i Pobles del Nord (+28%), que són els que presenten les dades més preocupants.

Dins del mateix període anual, l'atur també ha experimentat notables increments en tots els barris de la ciutat Per barris. Especialment, els més afectats són: La Xerera (+45%), el Pla del Remei (+46%), Beteró (+36%), el Carme (+35%), Sant Pau (+37%), Ciutat Jardí (+33%), Penya -Roja Mestalla (+31%) Campanar (+30%), la Fontsanta (+30%), Orriols (+29%), La Creu del Grau (+29%), Russafa (+29%), l´Hort de Senabre (+29%), Patraix (+28%), i Torrrefiel (+27%) i Benicalap (+25%)

Destacats