El PP presentarà una iniciativa perquè la Llei de Mecenatge incloga beneficis fiscals per a les empreses que contribuïsquen amb el sosteniment de les Falles

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig i la diputada María José Catalá, mostren el seu suport als representants del col·lectiu

Guardar

reunion pp fallas
reunion pp fallas

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, i la diputada i portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá s'han reunit aquest matí amb els representants dels col·lectius fallers per a analitzar la situació d'aquest col·lectiu després de la confirmació que les Falles no podran celebrar-se.

"Es necessiten unes ajudes específiques que arriben al col·lectiu faller al març, perquè si no arriben prompte moltes comissions desapareixeran i els sectors que depenen d'aquestes festes també. Per això, sol·licitarem tant a la Generalitat com a l'Ajuntament una línia específica per a les comissions falleres", ha assenyalat.

Així mateix, Catalá ha anunciat que el Grup Popular en les Corts demanarà a través d'una Proposició No de Llei que es modifique la Llei de Mecenatge de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu que es puguen incorporar beneficis fiscals a aquelles empreses que col·laboren i contribuïsquen amb el món faller com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. "Això serà un estímul a llarg termini i fomentar així que les empreses privades pogueren també contribuir al sosteniment de les Falles".

La iniciativa també inclourà a les Fogueres i les Gaiates per a d'aquesta manera poder obrir la Llei de Mecenatge a àmbits culturals i molt representatius de la Comunitat Valenciana, de manera que el sector privat tinga uns beneficis fiscals per contribuir a aquestes festes.

"Cal fer atractiva eixa inversió i aqueix suport" ha assenyalat Catalá que ha demanat a més a la Generalitat "un missatge clar i coordinat, sense diferències entre els socis, per a tindre un escenari que es puguen celebrar les Falles en el segon semestre sempre que la situació sanitària ho permeta".

A la reunió han assistit, a més de Bonig i Catalá, el president de Interagrupación, Guillermo Serrano, i el vicepresident, Miguel Prim, el president Falles Especial, Rafael Mengó, el president Falles 1A, Paco Romero, el regidor del PP de l'Ajuntament de València, Santiago Ballester, i el diputat autonòmic, Juan Carlos Caballero.

Destacats