El PP exigeix a Ribó que deixe de gastar en projectes utòpics com el parc del nou llit i dote d'ajudes als qui sofreixen la crisi de la Covid-19

”L’alcalde Ribó està obstinat a fer un parc en el nou llit del riu Túria, que s’inunda cada vegada que plou”, afirmen els populars

Guardar

cauce turia inundado
cauce turia inundado

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha exigit a l'alcalde Ribó i als seus socis del PSOE que deixen de gastar en projectes utòpics com el parc que vol construir en el nou llit del riu Túria i es posen a treballar en actuacions per a dotar d'ajudes als quals sofreixen la crisi de la Covid 19.

Catalá ha demanat que el Govern de Ribó i PSOE "se centre ara a ajudar a les persones que sofreixen la crisi de la Covid-19, especialment a tot el teixit econòmic de la ciutat com a hostalers, comerços, autònoms i pimes".

A més, per a Catalá és més prioritària la connexió a través del parc vell llit del Túria amb la zona del Marítim que permetria arribar des de qualsevol punt de la ciutat arribar fins a la mar a través del jardí.

María José Catalá, ha demanat hui a l'alcalde Joan Ribó que "no destine més recursos municipals al seu projecte de construir un corredor verd en el nou llit del riu Túria, perquè és una idea forassenyada si no es compta amb les màximes garanties de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i dels col·legis d'enginyers".

Fins al moment l'Ajuntament porta gastats prop de 18.000 euros, que es van adjudicar a dit, en l'estudi i la presentació que va fer l'alcalde de la figuració de com quedaria l'antic llit. Un estudi que el regidor d'Emergència Climàtica, Sergi Campillo, ha reconegut al Grup Popular en una resposta per escrit es va fer sense consultar a la Confederació Hidrogràfica de qui depén aquesta infraestructura.

La portaveu del PP ha demanat a Ribó i als seus socis del PSPV que se centren a atendre les necessitats prioritàries de la ciutat abans de malgastar esforços i recursos públics en projectes que avui dia són inviables com ha pogut veure's en les pluges d'aquests dies. Aquest tram del nou llit queda inundat cada vegada que plou pel que és molt complicat mantenir unes instal·lacions en aquest punt.

"La ciutat de València té necessitats prioritàries com són afrontar la pobresa infantil i la falta d'habitatges públics, a les quals caldria destinar tots els esforços municipals, abans que dirigir-los a projectes que no tenen avals tècnics i que a més no depenen només de l'Ajuntament de València, sinó que també caldria tenir en compte el criteri d'altres consistoris, de la Confederació Hidrogràfica i de la Generalitat", ha destacat.

El nou llit del riu Túria constitueix una enorme infraestructura hidràulica que recorre diversos termes municipals de l'Horta Sud a més del de València ciutat. En l'actualitat, segons constaten els tècnics de la Politècnica i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, resulta imprescindible per a evitar les avingudes del riu, per la qual cosa plantejar qualsevol construcció en el seu llit, "és una irresponsabilitat molt greu de l'alcalde si no es compta amb les màximes garanties".

Destacats