El PP denuncia que la “complicada i caòtica” tramitació del bo EMT Amb Tu “posa en risc a les famílies”

Guardar

1108 EMBARGADA EMT eficiència energètica
1108 EMBARGADA EMT eficiència energètica

El regidor del Grup Popular, Carlos Mundina, ha advertit hui que la "farragosa tramitació" del Bo social EMT Amb Tu, destinat per a famílies amb persones en atur i víctimes de la violència de gènere, "és una mostra més que els responsables d'aquesta empresa pública, amb el seu president Giuseppe Grezzi al capdavant, estan més centrats en la propaganda de la seua gestió que en les necessitats de les persones que utilitzen aquest transport públic". El bo Amb Tu d'EMT també pot concedir-se en funció de la renda de les famílies.

Mundina s'ha pronunciat d'aquesta manera després de comprovar que les famílies de sol·licitants d'aquest bo social, que permet a persones en atur i víctimes de la violència de gènere viatjar amb cost anual de 10€ (+ 3€ d'emissió del carnet), amb fills entre els 10 i els 18 anys, han de tramitar aquest Abonament de manera presencial fins a tres dependències diferents, "amb el risc que suposa en una situació com l'actual amb l'índex de contagis disparats a la ciutat de València".

El bo EMT Amb Tu per a persones majors de 18 anys, que complisquen amb les condicions fixades per l'empresa, se sol·licita mitjançant cita prèvia i es tramita presencialment en les Juntes de Districte. Les famílies amb fills d'entre 16 i 18 anys han de fer els tràmits en les oficines de l'EMT al carrer Mendoza. Mentre que per a xiquets de 10 a 16 anys s'ha de tramitar un Bo Infantil en les oficines d'atenció al client de l'EMT del carrer Colón.

Mundina ha demanat que es canvie i simplifique aquest procés, "no sols pel risc de contagis que pot comportar que el bo es tramite presencialment en tres dependències diferents, sinó perquè els sol·licitants són persones i famílies que travessen un moment d'enorme dificultat econòmica i necessiten que s'agilite al màxim la seua concessió".

D'altra banda, l'edil popular ha sol·licitat també que es revisen les condicions d'adjudicació del bo davant l'evolució de la crisi sanitària i econòmica a conseqüència de la pandèmia de COVID. "Hi ha moltes famílies que es van quedar en atur en 2020, i segueixen en aqueixa situació desocupació, als qui Grezzi els ha retallat el bo Amb Tu en posar una limitació d'un màxim de 60 viatges al mes".

Arxivat a:

Destacats