El PP denuncia l'asfíxia al comerç del centre històric per la falta d'aparcaments i canvis de l'EMT

Els populars critiquen que "la modificació de línies de Grezzi ha reduït el 75% de les places que arriben al centre"

Guardar

28-02-2021 Mundina y Ballester comerciantes centro
28-02-2021 Mundina y Ballester comerciantes centro

Els regidors del Grup Popular, Carlos Mundina i Santiago Ballester, han denunciat avui "la situació límit" que sofreix l'activitat comercial en el centre històric de la ciutat, "a conseqüència de les mesures sobre mobilitat que ha imposat el govern de Ribó i el PSPV", després de mantenir una reunió amb representants de l'Associació de Comerciants del Centre de València.

Els edils populars han assenyalat que "Ribó i Grezzi, amb la vergonyosa aprovació del PSOE, han 'bunkerizado' el centre de tal manera que accedir a ell s'ha convertit en una veritable odissea tant en transport públic com amb mitjans propis".

Mundina i Ballester, davant el perjudici econòmic al comerç i a l'hostaleria que està causant les limitacions a la mobilitat en el centre, han reclamat que l'Ajuntament traga ja a licitació l'explotació i manteniment l'aparcament de Parcent-Juan de Vilarrasa tal com els estan exigint els venedors del Mercat Central i els comerciants del centre històric.

Han recordat que el tancament de l'aparcament de Parcent (250 places) més el tancament del pàrquing de la plaça de la Reina (348 places) per a la seua reforma, "deixarà al centre de la ciutat amb prop 600 places menys d'aparcaments públics".

"A les dificultats per a accedir s'ha unit una pèrdua de places d'aparcament tant en superfície com en aparcaments públics, i això no ajuda ni als nostres comerciants ni als nostres hostalers immersos en una crisi provocada per la COVID-19 i agreujada per la mala planificació del Govern de Ribó i PSOE", han afegit els edils populars.

A més, segons les dades de l'anuari estadístic de l'Ajuntament, els districtes de Ciutat Vella, L'Eixample i Extramurs han perdut des que governen Ribó i els socialistes més de 4.259 places d'aparcament en superfície tan lliure com l'ORA.

Reestructuració de les línies d'EMT

De la mateixa manera, els populars recorden que la línia C1 de l'EMT del centre històric ha perdut 192.000 viatgers de l'EMT respecte al servei que prestava l'antiga línia 5. La modificació de línies de l'EMT ha reduït el 75% de les places de l'EMT que arriben al centre i obliga als usuaris de les pedanies i barris de la zona nord de la ciutat a fer transbords per a arribar al centre.

Davant aquesta situació, "els edils populars han demanat que es faça una nova reestructuració de les línies de l'EMT que frene la caiguda de passatgers i que done resposta a les necessitats urgents dels comerciants i del sector de l'hostaleria que els seus clients puguen arribar sense dificultats al centre".

Destacats