El PP denuncia el minvament de la unitat de la Policia Local que atén les persones que dormen al carrer

Guardar

policia local de valencia
policia local de valencia

El regidor del Grup Municipal Popular, Santiago Ballester, ha denunciat hui l'escassa atenció del Govern de Ribó i PSOE per les persones que passen aquests freds dies als carrers de València. Un exemple d'això, va assegurar el regidor Popular és que "el grup específic de la Policia Local de València que centra la seua activitat a atendre les persones que viuen al carrer ha vist minvat cada any el nombre d'efectius i en l'actualitat només dos agents, amb horari de matins, estan en aquesta unitat creada fa anys en la plantilla de la Policia Local".

Ballester ha recordat que quan governava el PP a l'Ajuntament "es va crear aquesta unitat específica coneguda com a X4 i estava dotada de prop de 15 agents, però l'any passat ja es va reduir a quatre el nombre d'agents i enguany ens trobem que només dos policies conformen aquesta unitat que prestava ajuda humanitària als carrers de la ciutat i controlava els assentaments de persones sense sostre per a poder prestar-los ajudes i mobilitzar als serveis socials. A més, tenen aquests dos agents horari de matins i de dilluns a divendres, així que els fins de setmanes no aquesta activa la unitat".

Aquesta falta de resposta de la Policia Local, més en aquests dies, "s'uneix a la falta de places d'albergs municipals per a atendre la demanda. Hi ha més de 800 persones dormint al carrer segons les últimes dades facilitades per l'Ajuntament i són més de 145 els assentaments de persones sense llar en els barris de la ciutat", va explicar Ballester.

El PP ha reclamat al Govern de Ribó que torne a dotar-se la unitat de la plantilla necessària per a atendre les persones més vulnerables de la ciutat que són les persones que viuen als carrers i es busquen les places necessàries perquè tots puguen disposar d'un lloc on passar la nit. De fet, en el pressupost de 2021 el Govern de Ribó i PSOE ha retallat en més de 300.000 euros la partida destinada a la Ciutat de l'Esperança que era un dels punts disponibles per a allotjar a les persones sense llar.

Destacats