El PP denuncia el "bloqueig" d'ajudes en programes d'assistència social: "8.800 valencians estan a l'espera"

Guardar

catala ep
catala ep

La portaveu del grup Popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha demanat "amb urgència" que s'amplien els recursos humans i tècnics dels Serveis Socials Municipals "davant el bloqueig" de les llistes d'espera en programes d'assistència social. Així, ha alertat que "més de 8.800 valencians estan a l'espera de rebre ajudes".

Segons ha criticat Catalá, una resposta oficial dels Serveis Socials Municipals davant una pregunta del grup popular en el Ple del dijous 24 de setembre va indicar que més de 1.678 ciutadans, la majoria persones majors, estan en llista d'espera per a ser ateses en els programes d'Ajudes a domicili (414), Teleassistència (458) i Menjar a Casa (806).

Per això, ha reiterat la necessitat "urgent" que l'Ajuntament puga utilitzar "de manera incondicionada" el romanent de Tresoreria disponible per a destinar als programes d'assistència social més pressupost per a eliminar la llista d'espera i atendre a totes les persones que complisquen amb els requisits.

La portaveu 'popular' ha advertit que els Serveis Socials Municipals "estan sota mínims treballant amb cita prèvia" i "amb milers d'assumptes per resoldre a causa dels quasi tres mesos que han romàs tancats per l'estat d'alarma". Per això, "no se'ls pot encarregar més treball si el Govern no dóna més recursos per a reforçar plantilles i més recursos econòmics".

Catalá ha lamentat que els ajuntaments "ja es van veure obligats a assumir la tramitació de les ajudes de la dependència sense que la Generalitat els incrementara els recursos econòmics i ara hauran de fer front a la gestió de l'Ingrés Mínim Vital en una situació límit provocada per l'alta demanda d'atenció social per la pandèmia del coronavirus".

Destacats