El PP demana suspendre la càmera nord de l'APR de Ciutat Vella per a evitar les multes a venedors i repartidors del Mercat Central

Els populars alerten que s'han interposat ja més de 40.000 multes en pocs mesos de funcionament i exigeixen una campanya informativa

Guardar

Càmeres a Ciutat Vella
Càmeres a Ciutat Vella

El Grup Municipal Popular ha presentat a la comissió de Mobilitat de demà una moció on demana que se suspenga temporalment la càmera d'accés nord a la zona APR de Ciutat Vella per a evitar les multes a venedors, clients i repartidors del Mercat Central. Els populars asseguren que es va posar en marxa sense campanya informativa prèvia com si es va fer amb la resta i això ha provocat que s'haja multat a nombrosos veïns que desconeixien de la seua activació afectant especialment les 800 furgonetes que cada acudeixen al Mercat Central amb productes fresc i a clients.

També el PP havia sol·licitat a través d'una altra moció hui que es disposara d'una patrulla permanent de la Policia Local en la zona de plaça de Bruges per a ordenar el trànsit en la zona davant la manca de senyalística tant vertical com horitzontal que està provocant problemes de trànsit cada dia.

La moció dels populars ha sigut rebutjada aquest matí en la comissió de Protecció Ciutadana. El regidor Santiago Ballester, ha alertat que la falta de previsió del Govern de Ribó i PSOE "continuarà provocant problemes de circulació i per a la càrrega i descàrrega del Mercat Central".

Per això, des del PP es reclama en la moció la "suspensió temporal de la càmera de l'APR Ciutat Vella Nord, situada en Plaça Comunió de Sant Joan mentre dure l'execució de les obres de l'entorn del Mercat Central i Plaça de Bruges", i al mateix temps que es "senyalitze horitzontal i verticalment els eixos viaris, així com la rotonda de plaça de bruixes per a no generar confusió en el trànsit rodat". També demanen els populars que "se senyalitze verticalment l'accés a la zona APR Ciutat Vella Nord, principalment en plaça de Bruges".

El regidor del Grup Popular, Santiago Ballester, ha assegurat que "l'entrada en vigor de l'APR Ciutat Vella Nord està generant nombrosos perjudicis a veïns i comerciants en tota Ciutat Vella, perquè és sabut que fins hui es tenen comptabilitzades més de 40.000 multes, amb un import que supera el milió d'euros".

Ballester després de reunir-se amb veïns i comerciants ha recollit en la moció les seues peticions perquè "ens traslladen que mentre en tota la zona d'accés a l'APR es van activar les càmeres de manera informativa el 18 d'octubre de 2021 i de manera efectiva l'1 de desembre, la càmera situada en plaça de Bruges no va ser activada en estar executant-se de manera simultània les obres d'urbanització de l'entorn. No obstant això, l'esmentada càmera es va activar finalment el dia 22 de desembre de 2021, sense existir un període informatiu".

Per a Ballester "aquest fet, ha generat un greu perjudici a clients i comerciants del mercat, ja que ni han pogut gaudir del període informatiu, ni existeix una bona senyalització, ni l'entorn que actualment està en obres genera la suficient certitud a vianants i conductors, perquè el caos provocat per les obres és d'important magnitud".

D'aquesta manera ens trobem que en aquests moments hi ha persones, entre ells clients i repartidors del Mercat Central, que tenen multitud de multes pendents "per haver circulat per la zona sense conéixer que la càmera estava captant les matrícules per a imposar sancions. I això ha ocorregut perquè no ha existit cap període informatiu, en haver-se activat la càmera amb posterioritat", explica Ballester.

Segons l'equip de govern, el motiu de la posada en marxa de la zona APR Ciutat Vella Nord és per a dissuadir del trànsit oportunista i alleujar als barris del centre de la presència de vehicles de motor. "No obstant això, les pròpies obres de l'entorn i el tancament del pàrquing de Parcent, ja són suficient element dissuasiu com per a, a més, activar les càmeres pretenent multar als veïns que pateixen les obres i el tancament d'un pàrquing que alberga més de 300 places d'aparcament".

Ballester assegura que "és obvi que el mercat central de València és un BIC que hem de protegir. Però no és menys cert, que existeix una activitat comercial centenària, la qual genera sorpresa entre veïns i turistes, ja que es tracta del mercat de productes frescos més gran d'Europa. Aquest fet significa que existeix un moviment logístic de primera magnitud. Perquè tots els dies descarreguen més de 800 furgonetes amb producte fresc i des de la regidoria de mobilitat sostenible s'hauria de tractar amb altura de mires, donant solucions, oferint dialogue i el més important capacitat de gestió".

Arxivat a:

Destacats