El PP demana al Govern central que s'implique en salvaguardar les Falles i els sectors vinculats a la festa

Catalá fa una crida a tots els grups de les Corts perquè donen suport a aquesta declaració institucional "perquè des de la unió puguem salvaguardar aquesta festa representativa en tota la Comunitat i Patrimoni de la Humanitat"

Guardar

fallas-2020
fallas-2020

El Partit Popular presentarà en el Ple de les Corts de la setmana vinent una declaració institucional perquè tots els grups polítics mostren el seu suport a les Falles i a tots els actors que la fan possible, i se sol·licite, a més, la implicació del Govern Central.

"Les comissions falleres i sectors tan importants per als valencians com els indumentaristes, orfebres, pirotècnics, artistes fallers, entre altres, estan passant un moment crític després de dos anys sense Falles i hem de tirar la resta des de totes les institucions per a ajudar-los", ha demanat M. José Catalá.

Per això, en la declaració institucional se sol·liciten dos aspectes fonamentals. En primer lloc, es demana al Govern central que articule ajudes directes, de manera urgent per a salvaguardar les Falles i tots els sectors vinculats a la festa, patrimoni de tots els valencians. I, en segon lloc, demanar a totes les Administracions Públiques que treballen de manera coordinada per a presentar projectes relacionats amb les festes de les Falles i els sectors vinculats per a optar a fons europeus.

Catalá recorda que les Administracions Públiques van adquirir un compromís amb aquesta festa quan va ser declarada Patrimoni Immaterial de l'Humanitat per part de la UNESCO com és garantir el patrimoni immaterial i, per tant, l'adopció de les mesures i accions necessàries per a assegurar la salvaguarda, preservació, protecció, promoció, transmissió i revitalització de les tècniques artesanals tradicionals dels industrials seders, indumentaristes i orfebres, artistes fallers, així com de la resta d'actors implicats en la festa com a pirotècnics, músics i les mateixes comissions falleres.

"Demanem a tots els grups de les Corts que deixen d'un costat el partidisme i donen suport a aquesta declaració institucional perquè des de la unió puguem salvaguardar, entre tots, aquesta festa representativa de tota la Comunitat i Patrimoni de tots els valencians", ha afirmat la diputada.

Aquesta iniciativa se suma a la resta d'accions impulsades pel PP al Senat i a l'Ajuntament de València.

Destacats