El PP defensarà que l'Ajuntament no renuncie als drets patrimonials sobre Fira València

Guardar

feria-valencia
feria-valencia

El grup popular presentarà demà una moció en el Ple de l'Ajuntament perquè es garantisca que València no tinga cap crebant patrimonial en el procés de reestructuració de Fira València, segons ha anunciat hui el seu portaveu, María José Catalá, en un comunicat.

La iniciativa inclou una proposta d'Acord perquè es constituïsca una Comissió Especial no permanent, formada per tots els Grups polítics del consistori i representants de tots els serveis municipals competents, on puguen comparéixer tots els actors implicats en el recinte firal, amb l'objectiu d'analitzar i consensuar la postura de l'Ajuntament davant el futur de Fira València i l'acord que se subscriga amb la Generalitat.

Catalá ha defensat la vinculació històrica entre Fira València i la ciutat, que es remunta als orígens de la institució firal l'any 1917, quan l'Ajuntament va impulsar la seua creació i va cedir els terrenys sobre els quals s'assentisca el conjunt d'edificacions i instal·lacions. "No podem entendre que un alcalde perda el valor patrimonial d'una institució econòmica que està fortament vinculada des de la seva creació, fa més de 100 anys, amb la ciutat de València".

Així mateix, ha declarat que "és incomprensible que Ribó puga renunciar al fet que València mantinga els seus drets patrimonials i d'explotació sobre el sòl, el vol i la concessió de Fira València sobre en unes instal·lacions que estan en un sòl municipal de més de 300.000m2".

En aqueix sentit, ha advertit que la pèrdua de Fira València suposaria una pèrdua de patrimoni per a l'Ajuntament sense precedents". La concessió municipal del sòl sobre el qual s'assenten les instal·lacions firals estarà en vigor fins a desembre de 2051, sense que després d'aquesta data el consistori haja de renunciar als seus drets patrimonials, ha recordat.

Destacats