El port s'apropa als seus veïns

La FAAVV y los vecinos de Nazaret instan a la Autoridad Portuaria a trabajar juntos para conseguir la mejora del barrio y la disminución del desempleo

Guardar

FAAV y APV
FAAV y APV

Una representació de la Junta Directiva de la Federació d'Associacions de Veïns de València (FAAVV), encapçalada per la seua presidenta María José Broseta, juntament amb membres de les dues associacions de veïns de Natzaret (AVV. De Natzaret i Natzaret Unit) van mantenir dilluns una reunió amb el president i amb el director de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez i Francesc Sánchez, respectivament. La trobada va suposar el primer contacte que va servir per a acostar postures entre les reivindicacions veïnals i els projectes del Port de València que afecten aquest barri tan castigat de la ciutat.

El president de l'APV ha detallat als representants veïnals com es trobava "hui dia" la situació de diversos projectes, entre ells el del Llevant UD, que està considerant la possibilitat d'ubicar la seua ciutat esportiva a Natzaret. El mateix Aurelio Martínez va explicar als representants veïnals que es disposen de 190.000 metres quadrats, dels quals 87.900, entre Benimar i Marazul, anirien destinats a la construcció de la ciutat esportiva del Llevant UD. La resta es faria servir per a la construcció de zones verdes i terciari, això últim en els terrenys de l'antiga fàbrica de Moyresa.

Els representants dels veïns es van interessar pels terminis amb què es treballa per abordar la reactivació de la ZAL, pel corredor verd que la travessarà i per les repercussions positives que en matèria d'ocupació pot tenir per als barris limítrofs la instal·lació d'empreses logístiques no contaminants. "L'atur és el que més ens preocupa, ja que tenim una taxa altíssima d'atur i considerem que la posada en marxa de la ZAL aconseguiria acabar amb aquest greu problema que pateix el barri", han assegurat les dues entitats, que també van informar de la urgent adequació del Passeig de Llevant, cosa a la qual l'Autoritat Portuària es va comprometre a dur a terme.

Per la seua banda, des de l'Associació de Veïns de Natzaret es va proposar la recuperació de les reixes històriques del port per delimitar el recinte duaner del port i suprimir així l'actual mur que separa el barri de Natzaret del paisatge típicament portuari. L'Autoritat Portuària es va comprometre a estudiar la viabilitat de la proposta i, en cas de no haver-hi impediment, recuperar-les per quan estiga operativa l'àrea de 185.000 metres quadrats que l'APV té previstos per a usos port-ciutat; una superfície més gran que els Jardins de Vivers de València.

Igualment, José Antonio Barba, president de l'Associació de Veïns Natzaret Unit, ha indicat que després d'haver ajornat la reunió entre el Port amb la Federació de Veïns i representants veïnals del barri de Natzaret, "per fi ahir vam poder tenir un primer contacte que considerem un gran avanç".

Barba, després d'escoltar les inversions i reformes que des de l'Autoritat Portuària es tenen previst dur a terme sobre el Llevant UD, la ZAL, i accés nord, va manifestar que "valorem molt positiva la incorporació de l'escola del Llevant UD al barri ia que suposarà donar-li més vida a la zona on està previst que s'ubiqui, mentre que en el tema de la ZAL esperem que siga perquè la quota de l'atur siga zero al barri, el mateix que l'accés nord, aportant ocupació al barri".

Juliol Moltó, vicepresident de l'Associació de Veïns de Natzaret, ha explicat que per primera vegada sembla que el port accepta parcialment algunes reivindicacions recolzades per més de 2.000 signatures.

Destacats