El Pla Rector de la Bici impulsarà el seu ús en els pròxims deu anys

Fins al 3 de desembre, les empreses poden presentar les seues propostes

Guardar

Bicinousar04
Bicinousar04

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha anunciat el procés de licitació del Pla Rector de la Bici, que estarà obert fins al pròxim 3 de desembre perquè les empreses puguen presentar les seues propostes. "Un pla ambiciós que marcarà l'impuls de la bicicleta a la ciutat en els pròxims deu anys". "València té la capacitat de convertir-se en una ciutat capdavantera. En cinc anys, no sols s'ha creat un anell ciclista, que ha rebut importants reconeixements com el Premi Bike-Friendly a millor infraestructura d'Espanya, sinó que les dades demostren que la cultura de la bici ha crescut exponencialment", ha assenyalat Grezzi.

Així, amb aquest pla es pretén continuar impulsant l'ús de la bicicleta, millorant i ampliant la infraestructura i els recursos amb els quals compten les persones usuàries. D'aquesta manera, les propostes presentades per les diferents empreses hauran d'incloure la realització d'un diagnòstic tant de la infraestructura ciclista – per a millorar traçats o ampliar la xarxa – com del comportament de la ciutadania; la realització d'una enquesta de mobilitat i d'un procés participatiu; programes sectorials de foment de la mobilitat sostenible; o la gestió i el paper de l'Agència de la Bici.

Així mateix, uns altres dels punts importants que haurà de contenir el nou Pla Rector de la Bici serà el creixement de l'anell ciclista; el foment de la intermodalitat; els aparcaments per a bicicletes; o el 'cargobike' per a potenciar el repartiment de productes amb bici. En definitiva, aquest nou pla estableix les bases per a continuar impulsant l'ús de mitjans de transport sostenible. "València és una ciutat perfecta per a anar amb bici. És compacta, plana, té bon clima i existeix una gran cultura de la bici. Només faltava posar les bases i comptar amb mitjans perquè s'impulsara i l'objectiu, ara, és anar més enllà".

El termini d'execució del pla serà de 12 mesos i el pressupost amb el qual compta és de 74.380 euros.

Arxivat a:

Destacats