El pla de reincorporació del personal municipal prioritza l'administració electrònica i el teletreball, i garanteix el servici amb seguretat

Luisa Notario ha presentat i ha consensuat el pla amb la representació dels treballadors i treballadores municipals en la Mesa General de Negociació i l’aprovarà demà la Junta de Govern Local

Guardar

ayuntamiento valencia ep
ayuntamiento valencia ep

La regidora de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, ha presentat aquest matí en la Mesa General de Negociació, on estan incloses les seccions sindicals que representen als treballadors i treballadores del consistori, el pla dissenyat per a estructurar la reincorporació de tots els empleats i empleades municipals durant les fases de reducció de la intensitat de les restriccions per a contindre l’expansió de la COVID-19. Garantir la salut i la seguretat del personal i de la ciutadania serà prioritari.

"Des del decret de l’estat d’alarma ara fa quasi huit setmanes l’Ajuntament de València ha donat una resposta àgil i eficaç per poder assegurar la prestació dels servicis essencials i la implementació de mesures de caràcter social i econòmic, tot atenent la situació de crisi sanitària i amb l’obligació de redefinir prioritats", ha contextualitzat Notario, qui ha definit el pla de tornada a l’activitat presencial com una "full de ruta que ens permetrà avançar cap a la normalitat amb mesures de caràcter preventiu i evitant riscos de transmissió del coronavirus". Per aconseguir-ho se seguiran tots els protocols i les instruccions que dicten les autoritats sanitàries tant del govern central com de l’autonòmic i se supeditarà a totes eixes directrius el desenvolupament del pla.

Com a ferramentes clau en aquest pla hi ha el teletreball i l’administració electrònica per poder gestionar de forma eficient i segura aquesta nova transició. "Tots els servicis a la ciutadania es prestaran a través de cita prèvia i potenciarem l’ús de la seu electrònica i procediments administratius no presencials per als veïns i veïnes de la nostra ciutat", ha explicat Notario. Amb eixe objectiu n’hi haurà campanyes publicitàries i informatives.

Per a garantir la seguretat tant del personal municipal com de les persones usuàries de les instal·lacions municipals, la regidora ha detallat que es prendran mesures que afavorisquen el distanciament social i la protecció de les persones. Així, es redistribuiran i reorganitzaran els espais de treball, amb recorreguts segurs per facilitar la circulació correcta de les persones, i es limitaran els aforaments en sales d’atenció al públic i ascensors. També es col·locaran elements separadors com ara mampares de metacrilat en taules i mostradors i panells de separació on no es puga garantir la distància de seguretat oportuna. A més, s’intensificarà la neteja i la desinfecció diàries, es disposaran dispensadors de gel hidroalcohòlic en zones d’atenció i mostradors, en accessos i zones comunes, sent obligatori el seu ús en zones amb presència de veïns i veïnes.

Notario ha explicat que d’ara endavant conviuran dues modalitats de treball, la presencial (amb la possibilitat de mesures organitzatives com ara l’establiment de torns) i la no presencial, que es prioritzarà, principalment entre els grups considerats vulnerables i per les persones amb menors de 12 anys o majors a càrrec mentre els centres educatius o de majors continuen tancats.

L’activitat presencial es veurà limitada per l’aforament dels respectius espais on es presta el servici amb l'objectiu de garantir el denominat distanciament social. El pla estableix tres etapes de reincorporació segons les fases d’atenuació de les restriccions anunciades pel govern central: així, en la fase 1 (a priori a partir de l’11 de maig) s’incorporarà el personal de servicis considerats essencials per les resolucions d’Alcaldia dels dies 30 de març i 14 d’abril, com ara els d’Activitats, Benestar Social, Sanitat, Llicencies Urbanístiques o Policia i també altres que gestionen centres culturals i educatius, com ara Acció Cultural, Patrimoni Històric i Cultura Festiva, el que suposarà la reobertura de biblioteques i museus (en tots els casos amb no més d’un terç d’aforament permés). A més, es reprendrà l’atenció directa a la ciutadania en les oficines d’atenció ciutadana de Pobles de València i Juntes de Districte, en el Servici de Responsabilitat Patrimonial o en el de Procediments Sancionadors. En tots aquests casos s’afavorirà la cita prèvia i l’atenció no presencial.

En la fase 2 (si l’evolució de la pandèmia ho permet, a partir del 26 de maig), s’obriran els centres d’educació per a l'atenció a l'educació infantil de menors de 6 anys, i també d'últim any del Conservatori de Música L'assistència per part de l'alumnat serà voluntària i el nombre màxim serà de 15 per aula. A més, s’obriran també teatres, centres culturals i de joventut i els Centres Ocupacionals Municipals, amb una limitació del seu aforament d’un terç.

Per a la fase 3, que es podria produir a partir del 10 de juny, hi ha prevista la reincorporació del personal de la resta de servicis municipals.

Notario ha destacat la "bona rebuda" d'aquest pla per part de la representació sindical amb la qual s’ha acordat la conformació d’una comissió de seguiment que permeta la ràpida adaptació del pla als canvis en la situació sanitària. Es reunirà quinzenalment per avaluar si cal revisar i actualitzar el pla consensuat hui.

Arxivat a:

Destacats