El nou Espai Sociolaboral de Joves del Marítim ja té 15 alumnes

La Regidoria de Serveis Socials ha celebrat hui una jornada de portes obertes a la ciutadania i les associacions del Marítim per a mostrar el recurs

Guardar

Isabel Lozano, regidora delegada de Serveis Socials de l'Ajuntament de València
Isabel Lozano, regidora delegada de Serveis Socials de l'Ajuntament de València

La regidora de Servicis Socials de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha visitat aquest matí el nou Espai Sociolaboral de Joves del Marítim, situat a la plaça Llorenç la Flor, al barri de Cabanyal, en el marc de la jornada de portes obertes a la ciutadania i les associacions del Marítim per mostrar-los el recurs. Es tracta d'un edifici de nova planta que ofereix servici d'atenció diürna a la infància i l'adolescència, que substitueix a l'anterior Centre de dia de joves de Malva-rosa. En aquest centre es presta atenció i suport a l'adolescència inserida en entorns amb risc d'exclusió o desprotecció, promovent la seua inserció social i laboral.

"El centre està ubicat al Cabanyal i obeeix a l'estratègia de regeneració i millora integral del barri enfront de la situació d'exclusió de moltes famílies. Fins ara, el servici es prestava en un local de lloguer. El canvi ha suposat l'estalvi d'esta despesa i, sobretot, la millora quant a més espai per a les activitats, millors infraestructures (sobretot als tallers d'hostaleria, d'informàtica i aula de suport), millor ventilació i il·luminació, així com major capacitat per ampliar el nombre de professionals amb instal·lacions més adequades per als treballadors", ha explicat la regidora Isabel Lozano.

A la planta baixa s'accedeix a dos tallers (taller d'informàtica i taller d'hostaleria) i una sala multi usos. També hi ha un pati interior, que dota d'il·luminació i ventilació al taller d'hostaleria. A la planta primera s'ubiquen els despatxos dels treballadors del centre i tres tallers que recauen directament sobre la plaça de Llorenç de la Flor: taller de suport educatiu, taller de soldadura i taller de fusteria.

El centre compta actualment amb 15 alumnes, tot i que pròximament arribarà al seu aforament complet, amb 30 alumnes en total. El nou reglament d'admissió en aquest centre determina que la sol·licitud es realitza mitjançant registre en l'Ajuntament de València, així com per la seua electrònica. També es pot accedir a una plaça en este centre si amb motiu de la intervenció dels servicis socials municipals amb la família es considera positiu pel benestar de la persona menor d'edat. A més, els centres educatius també poden proposar joves per al centre de dia.

Els criteris per a l'admissió són: tindre 16 o 17 anys i, de forma excepcional, 14 o 15 anys amb història d'absentisme greu.

En estos casos haurà de disposar de les autoritzacions administratives pertinents; empadronament i residència habitual en el municipi de València i no presentar malaltia o trastorns que puguen alterar greument la convivència en el centre o que siguen incompatibles amb la seua participació autònoma en els tallers i activitats.

L'horari és de dilluns a dijous de 10 a 16.30 hores i el divendres de 10 a 14 hores, excepte les vacances del mes d'agost. El pròxim any 2022 està previst un augment de l'horari d'atenció i d'activitats. El centre té capacitat per a 30 adolescents els quals són atesos actualment per set professionals (una psicòloga, una mestra, dos educadors i tres mestres de taller) amb una despesa anual de 182.584 euros. A banda, les activitats realitzades al centre suposen una inversió de 74.267 euros, incloent-hi servici de menjador diari. La despesa és finançada en més de 100.000 euros per la Generalitat Valenciana.

Destacats