El Museu Faller estrena aplicació per a fer una visita en 3D

Guardar

0711 logo_Museu_Faller
0711 logo_Museu_Faller

El Museu Faller de València ha estrenat una aplicació que permet recórrer les seues instal·lacions en tres dimensions i contemplar-les amb una visió de 360 graus. Això ha sigut possible gràcies a una càmera Matterport Pro 3D. Esta iniciativa tecnològica és pràcticament pionera entre els museus valencians i permet conéixer còmodament i amb una gran qualitat d'imatge totes les col·leccions del Museu Faller, el que pot alhora estimular la seua visita presencial.

La nova aplicació ha sigut fruit del treball desinteressat del professional de la imatge rus, Maxim Sodomovsky, qui forma part del programa The Falles Festival Ambassador’s Club, una iniciativa de la delegació de Promoció Exterior de la Junta Central Fallera per a reclutar a amants de les Falles que es dediquen a difondre-la per països diferents, com ara Austràlia, Tailàndia, Nicaragua, els Països Baixos, Rússia, l’Argentina, Letònia, Luxemburg, els Estats Units, França o Alemanya, entre altres.

Es tracta d'un programa especialment dissenyat per a promocionar la candidatura de les Falles a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Maxim Sodomovsky va visitar el Museu Faller este estiu i va cedir de manera altruista el seu treball a l'Ajuntament de València, que l'ha incorporat a la seua web, en la mesura que pot ser de utilitat per a la promoció turística del Museu Faller de València i la festa de les Falles.

Esta aplicació de visita virtual forma part del projecte de posicionament del Museu Faller en les xarxes socials. De fet, s'acaba d'estrenar la seua pàgina en Facebook i en uns mesos es posarà en marxa una altra web per mostrar una informació molt detallada de la col·lecció de ninots indultats.

Segons els regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, "la candidatura de les Falles per a Patrimoni de la Humanitat és una oportunitat per cercar l'excel·lència i posar en valor l'aspecte cultural de la nostra festa. La remodelació del Museu Faller, el seu pla museològic i la seua oficialització definitiva com a museu són passos significatius en esta direcció. També estem treballant en la seua promoció exterior i recentment vam organitzar una visita guiada per cinc importants turoperadors”.

Destacats