El Govern municipal suma dues noves obres en Benifaraig i Poble Nou

Guardar

0617 Tendal Alcaldia Poble Nou 2
0617 Tendal Alcaldia Poble Nou 2

La regidora de Gestió de Recursos de l'Ajuntament de València, Luisa Notario, ha fet valdre les intervencions municipals als Pobles de València, com ara les d'enllumenat públic o les actuacions que ara han començat per fer accessible l'Alcaldia de Benifaraig o les ja acabades per instal·lar un tendal que facilite les activitats lúdiques al costat de l'Alcaldia de Poble Nou. "Durant els darrers cinc anys hem prioritzat inversions en Pobles perquè era imprescindible compensar totes les mancances derivades de l'abandonament a què es veren sotmesos durant els governs anteriors del Partit Popular", ha afirmat.

Notario ha destacat intervencions com les de l'enllumenat públic, "protagonistes en pràcticament tots els districtes de la nostra ciutat i també, per descomptat, als Pobles de València". En aquest sentit ha recordat que des de 2015 s'han desenvolupat tot un seguit d'actuacions per millorar la il·luminació de les vies públiques i alhora reduir la contaminació lumínica, el consum energètic i la factura econòmica per a les arques públiques. "Hem dut a terme projectes tan importants com l'IDAE I de forma descentralitzada i arribant a tota la ciutat", ha afegit. La inversió en enllumenat als Pobles ha sigut superior als 1,27 milions d'euros i ha permés, per exemple, instal·lar una il·luminació mediambientalment sostenible i respectuosa amb l'entorn en la Devesa del Saler, renovar l'enllumenat de Font d'En Corts i el Pou d'Aparici, millorar la il·luminació al passeig marítim de Pinedo, amb detectors de presència inclosos, o la recent substitució i millora en la Torre de l'enllumenat públic en la carretera d'Alba.

BENIFARAIG, EL PERELLONET, EL PALMAR I POBLE NOU

Notario també ha volgut ressaltar diverses intervencions recents. "Els Pobles també són València i els seus veïns i veïnes mereixen la mateixa consideració i dignitat que qualsevol altre veí o veïna del nucli urbà i per això ens preocupem per les seues necessitats", ha afirmat. En aquest sentit ha assegurat que "els Pobles han trobat en el govern de Joan Ribó l'aliat que anaven reclamant durant dècades".

Una de les obres que acaben de començar són les de millora de les condicions d'accessibilitat a l'Alcaldia de Benifaraig, amb la instal·lació d'un nou ascensor i la reforma dels lavabos existents. A més, s'aprofitarà per a renovar la fusteria actual, deteriorada per les humitats i entrades d'aigua i l'atac de xilòfags. Aquesta obra, amb un pressupost final de 49.827,96 euros, se suma a totes les realitzades dins del Pla d'Accessibilitat i Supressió de Barreres en Edificis Municipals.

Des del servici d'Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics Notario ha valorat la inversió total de 798.764 euros en intervencions com ara la rehabilitació del Casino Ferrer i Bigne, també de Benifaraig, la instal·lació de megafonia en diversos pobles o l'actuació en les antigues escoles del Perellonet i el Palmar. "Totes aquestes millores les hem realitzades en espais d'ús veïnal", ha explicat.

Pel que fa a les obres en Poble Nou, Notario ha detallat que s'ha instal·lat un tendal de més de 112 metres quadrats de superfície per protegir del sol i facilitar la realització d'activitats lúdiques en l'esplanada al costat de l'Alcaldia d'aquest poble. L'import total de l'obra ha superat els 48.000 euros i es dona resposta a una petició expressa formulada per l'alcaldessa del poble en nom del seu veïnat.

Arxivat a:

Destacats