El Galileo Galilei s'enfronta a una possible multa de 600.000 euros després del brot arrel de la festa il·legal

Després de saber els primers resultats de les 720 PCR, 120 han donat positiu i 291 negatius, sent el brot més gran de la Comunitat Valenciana

Guardar

alumnos-galileo
alumnos-galileo

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha demanat a la Unitat Adscrita a la Generalitat del Cos Nacional de Policia que òbriga una investigació amb l'objectiu d'esbrinar els fets esdevinguts en el col·legi major Galileo Galilei de València el passat dissabte 26 de setembre després d'organitzar una festa il·legal realitzada per alguns dels residents universitaris al mateix terrat de l'edifici. Amb aquesta investigació oberta es pretenen determinar les responsabilitats de les suposades persones organitzadores o participants, ja que la festa il·legal que es va realitzar va obligar a Sanitat a realitzar al voltant de 700 proves PCR així com a la Universitat Politècnica de Valènciua a suspendre les clases presencials de tots els graus i cursos fins nou avís. D'aquesta manera, el Col·legi Major Galileo Galilei es podria enfrontar a una multa de 600.000 euros.

'El Galileo Galilei es podria enfrontar a una multa de 600.000 euros'

Tres agents han acudit en el matí d'aquest dimarts en el centre i un d'ells s'ha reunit amb el director, en una visita que ha estat "protocol·lària i cordial, no ha estat una inspecció, només han vingut a demanar informació", han assegurat en EFE fonts del Col·legi Major, que han mostrat la seua "total col·laboració" amb el cos policial sobre aquest tema. Segons les fonts, en conéixer els policies que el comité de disciplina de Galileu Galilei ha iniciat un expedient informatiu per a "determinar i esclarir" qualsevol conducta que haja anat en contra de les normes establertes, li han demanat al director que compartisca amb ells la informació que reculla en aquest.

D'acord amb aquests fets, l'organització d'aquesta classe de festes sense autorització estan tipificades com molt greus, segons del Decret llei 11/2020 que dictamina les sancions per incompliments de les normes de prevenció del coronavirus. Segons aquesta tipificació, l'organització pot enfrontar-se a una multa de fins a 600.000 euros si es demostra una acumulació de fins a 10 faltes molt greus.

"El que ha passat al Galileu Galilei ocorre en altres residències, pisos d'estudiants i al carrer".Vicente Picasarri, director-gerent del col·legi major Galileo Galilei .

No obstant això, l'actual director-gerent del col·legi major Vicente Picassari, ha afirmat a una entrevista aquest matí per a Valencia Plaza, "el que ha passat al Galileu Galilei ocorre en altres residències, pisos d'estudiants i al carrer".

[embed]https://twitter.com/JCgouketsu/status/1313146064237625344?s=20[/embed]

Per altra part, almenys 25 casos positius en coronavirus confirmats després del garbellat a residents del Col·legi Major Galileu Galilei de València –espai privat situat al campus de la Universitat Politècnica de València– estan relacionats amb titulacions pertanyents a la branca de Ciències de la Salut. Així, la Conselleria de Sanitat Universal publica aquest dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) una resolució per la qual s'acorda la suspensió de les pràctiques d'eixes carreres en centres sanitaris públics i privats per personal estudiant d'universitats públiques i privades de la província de València.

No obstant això, entre les universitats afectades per aquest brot, el més gran de la Comunitat Valenciana, trobem, de ple, la Universitat Politècnica de València la qual ha hagut de suspendre totes les classes presencials al campus de Vera de València fins nou avís, però a més, la Universitat Cardenal Herrera CEU de València també ha passat a formació online a dos grups després de donar positiu en coronavirus dos alumnes de la institució acadèmica residents en el col·legi major privat Galileu Galilei. Segons han informat a Europa Press fonts de la institució acadèmica, de moment dos alumnes de CEU residents en el Galileu Galilei, un de primer de Medicina i Veterinària, han donat positiu en Covid-19, per la qual cosa s'ha decidit passar els seus grups a docència online.

Destacats