El cuiner valencià Ricard Camarena encendrà la traca correguda que iniciara la Gran Fira de València

Guardar

El cuiner valencià Ricard Camarena serà l’encarregat de donar el tret d’eixida de l’edició d’enguany de la Gran Fira de València. Ho farà a les 20:30 hores d’este divendres botant foc a la metxa de la traca correguda inaugural a la plaça de l’Ajuntament.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que “volíem que fóra un ciutadà reconegut de la nostra ciutat qui inaugurara la Gran Fira de València d’enguany, una edició on es multipliquen els actes per a estendre la celebració per tots els barris de la ciutat”.

L’Encesa de la Fira continuarà amb la Red Bull Batalla de los Gallos un quart d’hora després i en la mateixa plaça, amb una exhibició de rap d’estil lliure.

La conjugació de propostes lúdiques de molts diversos estils conclourà en la jornada inaugural amb l’espectacle Veles e Vents, a càrrec del col·lectiu valencià Xarxa Teatre, un dels grups de teatre de carrer més prestigiosos en l’àmbit local i també internacional.

L’espectacle començarà a les 22:30 hores en la plaça de l’Ajuntament. Va ser creat en 1994 amb motiu de la inauguració del Canal de la Mànega i ja l’han pogut gaudir en 23 països de tots els continents. Presenta els elements més característics de l’agrupació: elements mòbils i la pirotècnia.

“Després de molts anys també és un autèntic plaer poder gaudir novament de l’espectacle Veles e Vents i poder fer-ho, a més, per primera vegada en la mateixa plaça de l’Ajuntament”, ha destacat Fuset.

Entre les activitats de la jornada inaugural també destaquen els primers actes de la trilogia festera de Moros i Cristians al Marítim i la continuació de la final del Circuit Café Teatre.

Destacats